Društvo

EPCG: Dio Kotora, H. Novog i Cetinja i dalje bez struje

228epcg
P
odručja Ljute, Orahovca i dijela Dobrote trenutno su bez struje zbog oštećenja na dalekovodu, a napajanje iz alternativnog pravca uskoro bi trebalo da dobiju Risan i Morinj, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

EPCG: Dio Kotora, H. Novog i Cetinja i dalje bez struje
Portal AnalitikaIzvor

Nazapamćeno nevrijeme, praćeno jakim i brojnim atmosferskim pražnjenjima, vjetrom i gradom, koje je tokom prošle noći zahvatilo Boku i cetinjsku opštinu, prouzrokovalo je oštećenja na mreži koja je u nadležnosti EPCG.

“Bez napanja su Lepetani i Donja Lastva za koje se očekuje brzo otklanjanje oštećenja i puštanje napona”, kaže se u saopštenju EPCG.

Napajanje u poslijepodnevnim satima mogu očekivati potrošači u Kamenarima, Zelenici, Luštici, Žanjicama, kao i u selima Lučići, Prijevor, Šćepoševići i Beci.

“Nakon što su ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema otklonile oštećenja na dva dalekovoda Budva-Tivat i Herceg Novi-Trebinje ekipe EPCG su pristupile lociranju i sanaciji oštećenja na distributivnoj mreži”, objasnili su iz EPCG. 

Kako su naveli, sve raspoložive ekipe su trenutno na terenu i ulažu veliki napor da što prije uspostave napajanje na tom području.

“Značajna oštećenja je pretrpio i elektroenergetski sistem na području cetinjske opštine, a najveći kvar nastao je u trafostanici Stari Obod iz koje se napaja srednji i donji dio grada”, naveli su iz EPCG.

Veći broj prekida nastao je, kako su dodali, i na dalekovodnoj i niskonaposkoj mreži u Riječkoj i Katunskoj nahiji.

“Ekipe postepeno saniraju kvarove, ali se napajanje za područje grada, zbog složenosti sanacije oštećenja, može očekivati u poslijepodnevnim časovima”, kazali su iz EPCG.

Iz EPCG su potrošače zamolili za razumijevanje i strpljenje, navodeći da čine sve kako bi posledice nevremena bile sanirane u što kraćem roku.

Portal Analitika