Abiznis

U Crnoj Gori devet odsto više turista nego lani

2208turisti
N
a današnji dan u Crnoj Gori boravi 105.051 turista, što je za 9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Nacionalna turistička organizacija.

U Crnoj Gori devet odsto više turista nego lani
Portal AnalitikaIzvor

Primjetan je porast broja turista na Žabljaku (6 odsto) i Kolašinu (18 odsto), a u primorskim opštinama najveći rast u poređenju sa istim periodom prethodne godine bilježe Bar i Tivat u kojima boravi 11 odsto više turista, Kotor 10 odsto i u Budvi 7 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Na graničnim prelazima u toku prethodne sedmice zabilježen je 5 odsto veći promet vozila u odnosu na isti period prošle godine, promet vozila kroz tunel Sozina je veći za 7 odsto, promet putnika na aerodromima je za 3 odsto veći, dok je broj korisnika roaming usluga u našoj zemlji veći za 10 odsto u odnosu na uporedni period lani. Nacionalne parkove je tokom prošle sedmice posjetilo 14 odsto više turista u odnosu na isti period prethodne godine.

Call Centar Nacionalne turističke organizacije 1300 koji je na raspolaganju turistima 24 sata dnevno za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale, zabilježio je tokom prethodne nedjelje ukupno 617 poziva, od čega se 122 poziva odnosilo na pritužbe, dok se 489 poziva odnosilo na pružanje opštih informacija o brojevima telefona, smještajnim kapacitetima, manifestacijama.

Većina pristiglih pritužbi odnosila se na buku, nelegalno izdavanje smještaja, tzv. "dilere" soba i nepoštovanje plažnog reda i pravila 50/50 koje se odnosi na plažni mobilijar. Tokom ove sedmice primjetan je rast pritužbi na glasnu muziku iz ugostiteljskih objekata u opštini Herceg Novi.

Portal Analitika