Društvo

U Tivtu i Kotoru jutrošnje nevrijeme napravilo veliku materijalnu štetu

tivat
T
ivat, posebno naselja Seljanovo, Donja Lastva i Lepetani, pogodilo je veliko nevrijeme kakvo ne pamte ni stariji mještani. Padao je grad veličine oraha. Više kola je oštećeno, jer su padala drva i granje, javlja Radio Tivat.

U Tivtu i Kotoru jutrošnje nevrijeme napravilo veliku materijalnu štetu
Portal AnalitikaIzvor

U autokampu "Lovćen" srušen je veći broj šatora. Komunalci su od jutros na terenu i koliko toliko su doveli ulice i saobraćajnice u red. Zakupci plaža uređuju plaže, a oštećen je ili mje nestao dio plažnog mobilijara. Komunalna policija i plolicija POB Tivat na više mjesta pravi zapisnik o pričinjenoj šteti.

Tivat je, kao i Kotor, bez struje bio 5 sati. Kako saznaje Radio Tivat, zbog velikog nevremena sa čak 400 pražnjenja oštećena su dva 110 kilovoltna dalekovoda. Budva-Tivat i Herceg Novi-Trebinje.

Struja u Tivtu je došla oko 10 sati.

Nevrijeme sa kišom, gradom, grmljavinom i sjeverozapadnim vjetrom zahvatilo je jutros i kotorsku opštinu i izazvalo višesatni prekid u napajanju električnom energijom, javlja Skala Radio.

tivat1
Prema informaciji iz kotorske Elektrodistribucije, do prekida u napajnju je došlo oko 5 sati i 30 minuta zbog kvara na 110 KV dalekovodu u Grblju, između Budve i Tivta.

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja i Komunalnog preduzeća Kotor od jutros su na terenu i rade na otklanjanju posljedica od nevremena, saznaje Skala radio.

Vatrogasci su rano jutros imali intervenciju u selu Dub gdje se zapalila strujna tabla u privatnoj kući, zatim su gasili zapaljenu trafo stanicu kod bivšeg URC-a, a ispumpavali su i vodu iz jedne oštećene jahte.

Tokom prijepodneva vatrogasci su spašavali povrijeđenog radnika sa krova Osnovne škole na Prčanju gdje je radio na opravci krova ove škole, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Komunalci rade na ukljanjanju brojnog izvaljenog drveća i grana.

Nevrijeme je potopilo i brojne barke i manja plovila privezana uz obalu.

Ekipe Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora intervenisale su u blizini zatvorenog bazena i na Krivoj ulici, gdje se na magistrali zadržala veća količina vode.

Svi putevi na području kotorske opštine su prohodni.

Nezvanično saznajemo da je uništen i dio mobilijara nekih ugostiteljskih objekata koji imaju terese na obali.

(FOTO: Radio Tivat)

Portal Analitika