Abiznis

EPCG: Nevrijeme prouzrokovalo oštećenja na mreži

2208dalekovod
N
ezapamćeno nevrijeme, praćeno jakim i brojnim atmosferskim pražnjenjima, vjetrom i gradom, koje je tokom prošle noći zahvatilo Boku i cetinjsku opštinu, prouzrokovalo je oštećenja na mreži koja je u nadležnosti EPCG.

 EPCG: Nevrijeme prouzrokovalo oštećenja na mreži
Portal AnalitikaIzvor

Bez napajanja električnom energijom trenutno je dio Dobrote, Ljuta i Orahovac zbog oštećenja na dalekovodu sa kojeg se napaja TS 35/10 kV “Dobrota“.

Napajanje iz alternativnog pravca, bi uskoro trebalo da dobiju Risan i Morinj.

Bez napanja su Lepetani i Donja Lastva za koje se očekuje brzo otklanjanje oštećenja i puštanje napona.

Napajanje u poslijepodnevnim časovima mogu očekivati potrošači u Kamenarima, Zelenici, Luštici, Žanjicama, kao i u selima Lučići, Prijevor, Šćepoševići i Beci.

Nakon što su ekipe Crnogorskog elektroprnosnog sistema otklonile oštećenja na dva 110 kV dalekovoda "Budva-Tivat" i "Herceg Novi-Trebinje" ekipe EPCG su pristupile lociranju i sanaciji oštećenja na distributivnoj mreži. Sve raspoložive ekipe su trenutno na terenu i ulažu veliki napor da što prije uspostave napajanje na ovom području .

Značajna oštećenja je pretrpio i elektroenergetski sistem na području cetinjske opštine, a najveći kvar nastao je u TS 35/10KV „Stari Obod“ iz koje se napaja srednji i donji dio grada. Veći broj prekida nastao je i na dalekovodnoj i niskonaposkoj mreži u Riječkoj i Katunskoj nahiji.

-Ekipe postepeno saniraju kvarove, ali se napajanje za područje grada , zbog složenosti sanacije oštećenja, može očekivati u poslijepodnevnim časovima. Uz puno razumijevanje zbog problema koje naši potrošači imaju uslijed prekida u napajanju tokom turističke sezone, molimo za strpljenje, uz uvjeravanje da činimo sve kako bi posledice ovog ekstremnog nevremena bile sanirane u što kraćem roku, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Portal Analitika