Abiznis

ŽI: Stablo pokidalo 460 metara kontaktne mreže, otkazani vozovi

pruga
I
z Željezničke infrastrukture saopšteno je danas da je u Zeti usljed nevremena, palo drvo i pokidalo 460 metara kontaktne mreže.

ŽI: Stablo pokidalo 460 metara kontaktne mreže, otkazani vozovi
Portal AnalitikaIzvor

"Danas u 6h i 6 min na dijelu pruge ukrsnica Zeta - stanica Golubovci, usled nevremena, palo je drvo i pokidalo oko 460m kontaktne mreže. Ekipe Željezničke infrastrukture Crne Gore, održavanja građevinske infrastrukture i KM su izašle na mjesto događaja i preduzimaju sve neophodne radnje kako bi se kolosjek što prije osposobio za redovan i bezbjedan željeznički saobraćaj. Po informacijama sa mjesta događaja oštećenja na kontaktoj mreži su velika i to: 5 konzola/ totalno oštećenje/, 3 konzole djelimično oštećenje, 16 izolatora, 2 noseća stuba KM i KM u dužini od 460m", navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Stablo koje je pruzrokovalo oštećnje kontaktne mreže nalazilo se na 14 m van pružnog pojasa.

"U 11. 30h je prevučen dizel vučom brzi voz 12433 iz pravca Beograda za Bar. ŽPCG je zbog raščišćavanja pruge i opravke KM otkazao sledeće lokalne vozove: br 6150 , 6152 i 6154 od Virpazara do Podgorice i br 6153 i 7103 od Podgorice do Virpazara. Na mjesto vanrednog događaja nalazi se drugostepena komisija ŽICG i u toku je uviđaj", navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika