Društvo

Dom zdravlja Podgorica dobio novčanu donaciju od 14.000 eura

2108domydravlja
D
ušan Maraš porijeklom iz Gradske opštine Golubovci, koji preko četiri decenije živi i radi u Americi, donirao je Domu zdravlja Podgorica vrijednu novčanu donaciju u iznosu od oko 14 hiljada eura.

Dom zdravlja Podgorica dobio novčanu donaciju od 14.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

- Donacija je opredijeljena u spomen moje pokojne žene, zbog čega je i usmjerena baš za unapređenje zdravlja mojih Zećana. Ja i moja porodica procijenili smo da je to oblast u koju treba ulagati i  koja je svakako najznačajnija za nas i naše buduće generacije - kazao je Maraš.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić izrazio je veliku zahvalnost porodici Maraš što je donacija usmjerena za poboljšanje zdravstvene zaštite stanovnika ove Gradske opštine.

- Ovo je šesta i najvrjednija donacija koju je Dom zdravlja Podgorica dobio od mještana za svoj zdravstveni objekat u Golubovcima i koja je usmjerena za unapređenje zdravstvene zaštite stanovnika ove Gradske opštine. Po želji porodice Maraš novac će biti prioritetno usmjeren za modernizovanje službe ginekologije u Golubovcima, kupovinom novog savremenog ultrazvučnog aparata, čime će se, uz dopunske sadržaje koje već Dom zdravlja ima u zdravstvenom objektu u Zeti, značajno doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite i unapređenju reproduktivnog zdravlja žena sa ovog područja - istakao je Kavarić, koji je Marašu uručio zahvalnicu u ime Doma zdravlja Podgorica.

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić, zahvalio se porodici Maraš i istakao je da je donacija usmjerena na pravu adresu, jer je opredijeljena za očuvanje zdravlja stanovnika ovog područja.

- Višestruko je zadovoljstvo što je naš komšija i donator, čovjek sa nešeg prostora koji živi i radi u Americi, riješio da dio svog kapitala opredijeli za razvoj mjesta u kojem je rođen. Apelovao bih na sve koji su u prilici, da slijede primjer gospodina Maraša, jer je to u ovom vremenu neophodno, a državnim  institucijama neprocjenjivo značajno za bolje i kvalitetnije funkcionisanje i poslovanje - poručio je Radonjić.

Portal Analitika