Region

Dodik prijavio imovinu vrijednu 1,5 miliona eura

dodik
P
redsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se kandiduje na oktobarskim izborima u BiH za istu funkciju, prijavio je imovinu vrijednu gotovo 1,5 miliona eura, što uključuje tri stana i dvije kuće, prenosi hrvatska agencija Hina.

Dodik prijavio imovinu vrijednu 1,5 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Prema izbornom zakonu, svi kandidati dužni su da podatke o imovini dostave Centralnoj izbornoj komisiji, mada, kako navodi Hina, to gotovo da nema nikakvog stvarnog značaja jer ih niko ne provjerava.

Rok za prijavu imovine ističe za tri dana, ali je Dodik svoju već prijavio, navodeći da je ukupno vrijedna 2,8 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 1,432 miliona eura.

Prema prijavi, predsjednik RS u Beogradu posjeduje kuću vrijednu 869.000 eura koju iznajmljuje, čime godišnje zaradi 50.000 eura. Posjeduje i kuću u Laktašima kod Banjaluke vrijednu 150.000 evra i još dva stana u Srbiji i jedan u Laktašima, piše Hina.

Od pokretnih stvari, kako je naveo, ima automobil proizveden 2006. godine vrijednosti oko 20.000 eura.

Osim što se bavi politikom, i na ime plate predsjednika entiteta godišnje zaradi oko 24.000 eura, Dodik se, prema prijavi, bavi i poljoprivredom jer je od te djelatnosti 2013. zaradio 50.000 eura.

Hina prenosi da Dodik ima i kredite, i to od oko pola miliona eura, podignut kod privatne Pavlović banke, reprogramiran na 20 godina. (Blic)

 

 

Portal Analitika