Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • GVOZDENOVIĆ: Voda se prodaje po drugoj cijeni jer je korisnici ne preuzimaju na izvorima, već na točećim mjestima

GVOZDENOVIĆ: Voda se prodaje po drugoj cijeni jer je korisnici ne preuzimaju na izvorima, već na točećim mjestima

2008gvozdenovic
D
irektor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Bar, Zdravko Gvozdenović kazao je da se voda iz lokalnih izvorišta, čija je proizvodna cijena 0,17 eura, prodaje po drugoj cijeni iz razloga što korisnici ne preuzimaju vodu na izvorištima, već na točećim mjestima koja se nalaze u njihovim stambenim i poslovnim prostorima, što je skopčano sa brojnim troškovima.

GVOZDENOVIĆ: Voda se prodaje po drugoj cijeni jer je korisnici ne preuzimaju na izvorima, već na točećim mjestima
Portal AnalitikaIzvor

Gvozdenović je reagujući na pitanje Direktora barske Agencije za investicije i imovinu Vida Dabanovića zašto se voda iz lokalinh izvorišta čija je proizvodna cijena 0,17 eura prodaje po drugoj cijeni, kazao da se nameće pitanje zašto se Dabanović "prodaje kao portparol JP Regionalni vodovod "Crnogorsko primorje" Budva, a ne zašto se voda u Baru prodaje po 0.80 eura po kubiku za građane i 1,65 eura po kubiku za pravna lica i preduzetnike (bez naknade za kanalizaciju koja iznosi 30 posto do navedenih cijena) ako je njena proizvodna cijena 0,17 eura po kubiku".

-Odgovor na ovo drugo pitanje je više nego jednostavan. Zato što korisnici ne preuzimaju vodu na izvorištima, već na točećim mjestima koja se nalaze u njihovim stambenim i poslovnim prostorima, što je skopčano sa brojnim troškovima. To bi bio odgovor na njegovu dilemu koju ima kao građanin. Dobro je što je nema i kao direktor Agencije za imovinu-poručuje Gvozdenović u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

-Na kraju, ne želeći da na bilo koji način doprinesem daljem dezinformisanju čitalaca od strane Dabanovića, a opet poštujući njegov stav da znanje ima granice, a da ih neznanje nema, koji on uporno dokazuje i brani u svojim izjavama, hoću da vjerujem da zna i zašto je cijena vode sistema regionalnog vodovoda ako se uzima samo kada je ona potrebna 0,58 eura po kubiku, a ne 0,29 eura po kubiku i da li je ta cijena rezultat stvarnih troškova-zaključuje se u saopštenju Zdravka Gvozdenovića.

Portal Analitika