Društvo

Vojvodić zvanično stupila na funkciju rektora UCG-a

2008radmila
R
admila Vojvodić danas je i zvanično stupila na dužnost rektora Univerziteta Crne Gore (UCG) za mandatni period od 2014 do 2017. godine.

Vojvodić zvanično stupila na funkciju rektora UCG-a
Portal AnalitikaIzvor

Na prijedlog Senata, Upravni odbor je na aprilskoj sjednici izabrao Vojvodić za rektora. Do sada je funkciju rektora obavljao Predrag Miranović, kojem je prvi mandat počeo 2008. godine.

Osim Miranoviću, Upravni odbor UCG-a je na današnjoj sjednici konstatovao prestanak funkcije dekanu Filozofskog fakulteta Blagoju Ceroviću, dok je Radmili Vojvodić prestala funkcija dekana Fakulteta dramskih umjetnosti.

Na prijedlog Vojvodić Upravni odbor je danas izabrao dva prorektora: Predraga Stanišića, bivšeg dekana Prirodnomatematičkog fakulteta i Srđana Stankovića, bivšeg dekana Elektrotehničkog fakulteta.

-Imamo puno povjerenje u novog rektora i prorektore i vjerujemo da od danas na Univerzitetu dolazi zaokret-kazao je predsjednik Upravnog odbora UCG-a Duško Bjelica.

Prema Statutu Univerziteta Crne Gore, rektor se bira na period od tri godine, sa mogućnošću jednog reizbora.

2008bjelica429Bjelica

je saopštio da je ovo tijelo danas razmatralo i finansijsko poslovanje UCG-a u određenom vremenskom period. Takođe, donijeta je odluka o proširenju liste upisanih studenata na Arhitekstonskom fakultetu, tako da će studenti koji su položili prijemni ispit, njih 14 biti upisani kao samofinansirajući studenti.



Upitan kolika su dugovanja UCG-a,

Bjelica

je istakao da je Univerzitet u period od 1. jula do 18. avgusta izmirio veliki dio dugovanja prema zaposlenima, koji su to sudski zahtijevali.


-U ovom mjesecu smo izmirili oko million eura duga prema zaposolenima na Univerzitetu Crne Gore-rekao je

Bjelica

i dodao da će Upravni odbor do oktobra izmiriti dugovanja zaposlenima koji nijesu sudski tražili svoja potraživanja.



-Od novog menadžmenta ćemo tražiti da sankcioniše sve što nije u skladu sa važećim propisima i želimo da svaki student bude zadovoljan i nasmijan-zaključio je

Bjelica

.

Portal Analitika