Abiznis

M:tel: Uložili smo 115 miliona eura u infrastrukturu i razvojne projekte

mtel
K
ompanija m:tel, od ulaska na crnogorsko tržište 2007. godine, strateški gradi poziciju u oblasti telekomunikacija i u kontinuitetu ulaže značajne investicije u kvalitet mreže i usluga što rezultira uspješnim poslovnim rezultatima u svim segmentima poslovanja. Prema zvaničnim podacima, kompanija je u infrastrukturu i razvojne projekte uložila 115 miliona eura.

M:tel: Uložili smo 115 miliona eura u infrastrukturu i razvojne projekte
Portal AnalitikaIzvor

Uz ovakav razvojni pristup, i pored izazovnog poslovnog okruženja kako u oblasti telekomunikacija, tako i u svim privrednim segmentima, prihod kompanije m:tel se povećao za 0.4 odsto u prvih 6 mjeseci, pri čemu smo posebno zadovoljni drugim kvartalom, koji je uspješno završen sa povećanjem od 2.3 odsto, saopšteno je iz kompanije.

U prvom polugođu 2014. godine zabolježen je rast korisničke baze za 3.3 % dok je tržišno učešće m:tel-a povećano za 1.3 odsto. Naročito smo bili uspješni u postpaid segmentu, gdje se možemo pohvaliti povećanjem broja korisnika za 14,6 odsto.

U kompaniji podsjećaju da je od početka do danas u infrastrukturne i razvojne projekte kompanije uloženo oko 115 miliona eura. U planu je završetak modernizacije mobilne mreže koja će omogućiti brz Internet u svim djelovima Crne Gore kao i izgradnja optičke infrastuktura u cilju modernizacije fiksne mreže.

Dokazujući već provjerenu reputaciju inovativnog lidera, pored inovacija u servisima baziranim na mobilnom Internetu, m:tel je otišao korak dalje i pokrenuo mrežu Revolucija, koja je potpuno nova ponuda na telekomunikacionom tržištu Crne Gore. Benefiti u okviru paketa Revolucija 060 su najniža, ista cijena poziva ka svim mobilnim i fiksnim mrežama u Crnoj Gori 0,06 eura/minut i jedinstvena cijena SMS-a ka svim mobilnim mrežama u Crnoj Gori 0,02 eura/SMS. Posebno ističemo mogućnost neograničene besplatne komunikacije ka 060 brojevima, i to svakog mjeseca po 1000 minuta i 1000 SMS-ova, uz neograničen pristup Facebook-a, Twitter-a, Instagram-a i mobilnom portalu mondo.me.

U skladu sa poslovnom strategijom, započetim i planiranim projektima koji će našim korisnicima obezbijediti najbolju moguću uslugu, u drugom dijelu godine očekujeno dalji rast tržišnog učešća kao i još bolje finansijske rezultate, kaže se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika