Kultura

KOTOR ART: Osam segmenata festivala vidjelo 15.000 posjetilaca

LOGOkotorart
Š
esti međunarodni festival Kotor Art od 27. juna do 13. avgusta, predstavio je 114 dešavanja, kroz segmenate: Festival pozorišta za djecu, Don Brankovi dani muzike, Kotor ArTeatar, Festival  klapa, Kotor APSS, Pisanje grada, Pjaca od filozofa i novi program festivala - Sea Rock.

KOTOR ART: Osam segmenata festivala vidjelo 15.000 posjetilaca
Portal AnalitikaIzvor

Kako su naveli iz organizacije ovog festivala od značaja za nacionalnu kulturu, programe Kotor Arta ispratilo je blizu 15.000 posjetilaca, a procjenjuje se da - uz turiste i prolaznike koji su pratili programe na otvorenom - ukupan broj gledalaca prelazi 40.000.

- Izuzetnim kvalitetom programa, opštom idejom, ambijentom u kom se odvija, visokim organizacionim standardima, Kotor Art već šestu godinu zaredom potpuno opravdava status festivala od posebnog  značaja za kulturu Crne Gore kao i pokroviteljstvo UNESCO-a. Finansirali su ga Ministarstvo kulture i Opština Kotor sa 500.000 eura, kojim su pokriveni programski i produkcioni troškovi Festivala – navode se u saopštenju i dodaje:

- Direkcija Festivala izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom realizacije ovogodišnjeg programa, kao i brojnošću publike i saradnjom sa partnerima i medijima.

Portal Analitika