Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • ANDRIJAŠEVIĆ: Cilj napada jeste da se zastraše putnici da ne koriste voz na relaciji Podgorica-Nikšić

ANDRIJAŠEVIĆ: Cilj napada jeste da se zastraše putnici da ne koriste voz na relaciji Podgorica-Nikšić

1908andrijasevic
P
omoćnik izvršnog diretora Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Vojislav Andrijašević, kazao je u izjavi za Portal Analitika da je cilj preksinošnjeg napada na voz u Zagoriču da se zastraše putnici da ne koriste voz kao prevozno sredstvo na relaciji Podgorica-Nikšić.

ANDRIJAŠEVIĆ: Cilj napada jeste da se zastraše putnici da ne koriste voz na relaciji Podgorica-Nikšić
Portal AnalitikaIzvor

- Epilog napada po meni jeste da se uplaše putnici da se ne koriste voz kao prevozno sredstvo na ovoj relaciji. Šta stoji iza toga, to će vrijeme pokazati. Mislim da će ipak policija uspjeti nešto da pronađe. Interesantno je što se napadi događaju samo na području Zagoriča. Zašto se to ne događa na putu za Bar ili Bijelo Polje - pita se

Andrijašević

.



On ističe da za sada nema novih saznanja koja bi mogla uputiti na počinioce ovog djela i napominje da se upravo može desiti da policija odustane od slučaja, jer se kako kaže, podigla velika prašina.



Za

Andrijaševića

je sve jasno - nije u pitanju ni vandalizam, ni dječija igra, već terorizam.


- Pretpostavimo da putnik pogine od udara kamenom, jer smo imali nekoliko kamenovanja. Moramo povesti računa o tome. Ne mogu da prihvatim drugačije bez da je terorizam u pitanju. Naročito bacanje žice na kontaktni vod kako bi napravio to što je napravio. Voz još uvijek nije u pogonu. Moramo da promijenimo vjetrobransko staklo, a to zahtjeva posebnu proceduru, za koju je potrebno da voz bude malo duže van saobraćaja - objašnjava

Andrijašević

.



- Ne znamo motiv napada. Ovo nije prvi put da se napada voz. Do sada su bili manji napadi, a ovo je već prekardašilo - zaključuje pomoćnik izvršnog direktora ŽPCG.



Podsjećamo, preksinoć oko 22:20 sata u  naselju Zagorič, na vozu koji je saobraćao iz Nikšića, došlo je do praska  izazvanog kratkim spojem na 25kV mreži što je rezultiralo oštećenjem vjetrobranskog stakla na upravljačnici.

Portal Analitika