Društvo

U Plavu o ljudskim pravima

Plav-Crna-Gora
R
egionalni omladinski kamp o ljudskim pravima, koji će raspravljati o stanju prava u regionu i istraživati na koji način umjetnost može doprinijeti podizanju svijesti o savremenim društvenim pitanjima, biće održan do 22. avgusta u Plavu.

U Plavu o ljudskim pravima
Portal AnalitikaIzvor

Kamp će održati crnogorsko-američko udruženje bivših učesnika programa obrazovne razmjene u Sjedinjenim Američkim Državama (MAYAA), uz podršku Ambasade SAD u Podgorici.

Kako je najavljeno, šefica Odjeljenja za kulturu i medije u Ambasadi SAD Sanšajn Ajson /Sunshine Ison/ uručiće diplome učesnicima kampa na završnoj svečanosti.

“Kamp pod nazivom Ljudska prava su tvoja prava: povezivanje generacija, povezivanje zajednica okuplja 30 studenata i učenika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kosova koji će raspravljati o stanju ljudskih prava u regionu i istraživati na koji način umjetnost može doprinijeti podizanju svijesti o savremenim društvenim pitanjima”, naveli su iz Ambasade.

Kako je najavljeno, na kampu će govoriti aktivisti u oblasti ljudskih prava iz Crne Gore i američki autor dokumentarnih filmova Nikolas Hudak /Nicholas Hudak/ koji će posjetiti kamp i predstaviti svoje iskustvo u prikupljanju novca za pravljenje dokumentaraca o temama od društvenog značaja.

Crnogorsko-američko udruženje bivših učesnika programa obrazovne razmjene u SAD MAYAA okuplja učenike i studente iz Crne Gore koji su učestvovali na nekom od srednjoškolskih ili univerzitetskih programa razmjene u SAD.

Cilj članova organizacije je da podijele američko iskustvo sa vršnjacima i doprinesu razvoju lokalnih zajednica.

(MINA)

Portal Analitika