Društvo

Gotova prva faza gradnje vodovoda u Rvašima

rvasi5
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović boravili su danas u radnoj posjeti Mjesnoj zajednici "Rvaši", gdje je okončana prva faza gradnje mjesnog vodovoda.

Gotova prva faza gradnje vodovoda u Rvašima
Portal AnalitikaIzvor

Tako je prvi put puštena voda sa novog sistema, koji je izgradjen zahvaljujući saradnji mještana, Prijestonice Cetinje i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Tokom razgovora sa mještanima Rvaša Ivanović i Bogdanović istakli su kako će završna faza gradnje vodovoda biti okončana već narednih mjeseci, čime će voda doći do 30 domaćinstava u pomenutom naselju.

“Zadovoljstvo je biti danas ovdje i vidjeti još jedan uspješan projekat. Kako bi inicijativa o gradnji voda bila uspješna, trebalo je uložiti mnogo truda, na čemu zahvaljujem mještanima i Prijestonici Cetinje. Ovaj projekat predstavlja prioritet, s obzirom da je vodosnabdijevanje osnovni uslov za ruralni razvoj“, istakao je Ivanović.

Bogdanović naglasio je kako je riječ o još jednom selu na području Prijestonice Cetinje koje dobija sistem vodosnabdijevanja, podsjećajući pritom da je u toku i gradnja mjesnog vodovoda u Bobiji, a da sličan projekat slijedi i na Karuču.

„Drago mi je što danas u Rvašima vidimo još jedan primjer dobrih rezultata zajedničkog rada lokalnog stanovništva, gradske uprave i države. Iz godine u godinu, na Cetinju je sve više novih mjesnih vodovoda i uvjeren sam da ćemo taj kontinuitet održati i u narednom vremenu, jer samo na taj način možemo doprinijeti stvaranju ključnih osnova za dalji razvoj Riječke nahije ali i drugih krajeva na ruralnom području Prijestonice Cetinje“, naglasio je on.

Ispred mještana, prisutne je pozdravio predsjednik režijskog odbora za gradnju vodovoda u MZ "Rvaši" Velimir Šofranac.

„Zadovoljstvo mi je što danas mogu reći da je završena prva faza gradnje vodovoda i što smo pokazali kako se za kratko vrijeme može mnogo uraditi. Zahvaljujući ovim radovima, biće riješen vjekovni problem sa kojim se suočava ovdašnje stanovništvo“, kazao je Šofranac.

Portal Analitika