Društvo

Đoković uskoro počasni građanin Budve

1808novak
S
kupština opštine Budva jednoglasno je formirala Komisiju za sprovođenje postupka za proglašenje srpskog tenisera Novaka Đokovića počasnim građaninom Budve, pišu Dnevne novine.

Đoković uskoro počasni građanin Budve
Portal AnalitikaIzvor

O imenovanju tročlane komisije glasali su na posljednoj sjednici Skupštine opštine Budva kako odbornici vladajuće koalicije, tako i kompleta opozicija. Komisija, u kojoj su predsjednik Mijomir Pejović iz SNP-a, te članovi DPS-a Marko Vuković i DF-a Đorđije Vujović, treba da u skladu sa Statutom opštine Budva sprovede postupak za proglašenje Đokovića počasnim građaninom Budve. Pokretač ove inicijative je upravo Pejović u ime SNP-a.

- Uz izuzetna dostignuća na sportskom polju, Novak Đoković je prepoznat u čitavom svijetu i kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva. Zbog vrhunskih sportskih ostvarenja, ali i kao dokazani humanista i dobročinitelj Novak Đoković je imenovan za nacionalnog ambasadora UNICEF-a - navedeno je u obrazloženju SNP-a Budve.

Iz SNP-a podsjećaju da je postojbina Novaka Đokovića i njegovih predaka Crna Gora, te je sama činjenica od izuzetnog značaja za afirmaciju međunarodnog ugleda Crne Gore i Budve, kao njene turističke metropole.

 

Portal Analitika