Društvo

PAUNOVIĆ: Sedam miliona prelazaka državne granice ove godine

Okpaun
U
prvih sedam mjeseci 2014. godine, državnu granicu Crne Gore je prešlo ukupno 6.826.034 putnika što je više za 134. 276 putnika u odnosu na 6.691.758 prelazaka državne granice ostvarenih u 2013. godini , kazao je za Pobjedu, Milan Paunović načelnik Odeljenja za integrisano upravljanje granicom i graničnim prelazima.

PAUNOVIĆ: Sedam miliona prelazaka državne granice ove godine
Portal AnalitikaIzvor

Paunović kaže da u Crnoj Gorui funkcioniše 28 graničnih prelaza, od čega 19 u drumskom, pet u pomorskom i dva u željezničkom saobraćaju.

Paunović je dodao da je za obezbjeđenje veće frekventnosti na graničnim prelazima neophodno unaprijediti putnu infrastruktur, na područjima pojedinih graničnih prelaza u funkciji turizma.

- I u tom smislu Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo Ministarstvu pomorstva i saobraćaja i Ministarstvu održivog razvoja i turizma konkretne mjere. U postojećim uslovima, MUP sa ostalum nadležnim organima preduzima neophopdne organizacione mjere uz maksimalno angažovanje ljudskih i tehničkih kapaciteta, čime daju doprinos bezbjednom i uspješnom obavljanju ljetnje turističke sezone, zaključio je Paunović.

 

 

Portal Analitika