Društvo

Od sjutra ljetnja škola nauke na Ivanovim Koritima

1608skolanauke
L
jetnja škola nauke počeće sjutra na Ivanovim Koritima, a talentovani učenici imaće priliku da, predavanjima, radionicama i aktivnim samostalnim radom, upoznaju dostignuća i izazove savremene nauke.

Od sjutra ljetnja škola nauke na Ivanovim Koritima
Portal AnalitikaIzvor

Fondacija za promovisanje nauke (Prona) sedmi put organizuje Ljetnju školu nauke, od 17. do 23. avgusta.

“Tokom prethodnih šest godina, školu su pohađali najbolji učenici generacije, a u pokušaju da na Lovćen prenesu atmosferu sa fronta moderne nauke, na kampu su učestvovali profesori iz Crne Gore i sa istaknutih naučnih institucija, uključujući Kembridž, Oksford, Harvard, MGU Lomonosov, Univerzitet u Tokiju, Vajsmanov institut, Rusku akademiju nauka”, kaže se u saopštenju, prenosi MINA.

Ljetnju školu nauke otvoriće ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Fondacija Prona Ljetnju školu nauke organizuje pod pokroviteljstvom Skupštine Crne Gore, a partneri na projektu su ministarstva nauke, prosvjete i odbrane, a prijatelji Evropska komisija/Horizont 2020 i Radio klub.

Kako je saopšteno, namjera Prone je da popularizacijom nauke i saradnju sa naučnicima iz svjetskih naučnih centara, doprinese razvoju Crne Gore kao društva obrazovanih i kreativnih, smatrajući da je to najbrži put da mala zemlja nađe svoje mjesto u društvu prosperitetnih.

”Kroz predavanja, radionice, eksperimentalne praktikume i aktivni samostalni rad, filmove i panel diskusije, talentovani učenici imaju priliku da upoznaju posljednja dostignuća i izazove savremene nauke”, kaže se u saopštenju.

Svi polaznici kampa će učestvovati i u akciji pošumljavanja na odobrenoj lokaciji u Nacionalnom parku Lovćen.

Izvor: Mina
Foto: cdm.me

Portal Analitika