Društvo

U poneđeljak konkurs za 25 studenata novog Fakulteta za crnogorski jezik i književnost

1508fakultet
U
poneđeljak, 18. avgusta biće raspisan konkurs za upis 25 studenata na prvu godinu studija crnogorskog jezika na novoosnovanom Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju, saznaje Portal Analitika.

U poneđeljak konkurs za 25 studenata novog Fakulteta za crnogorski jezik i književnost
Portal AnalitikaIzvor

Studenti će biti finansirani iz budžeta Crne Gore. Prijave za konkurs podnose se 20, 21. i 22. avgusta 2014. godine od 10h do 14h u prostorijama Fakulteta u Ulici vladike Petra I bb na Cetinju.

Inače, odlukom Vlade o formiranju Fakulteta za v. d. dekana imenovan je doc. dr Adnan Čirgić.

Fakultet je koncipiran  kao četvorogodišnji akademski studij, a  zasnovan na evropskom sistemu ECTS kredita, popularnoj Bolonji.

Ugledni profesori iz zemlje i regiona, renomirani gostujući predavači, kao i otvaranje prema savremenim vidovima obrazovnih praksi, garantuju studentima mogućnost sticanja znanja iz oblasti montenegristike i filologije primjereno savremenom dobu i novim tehnologijama. Za razliku od postojećih sličnih studijskih programa u Crnoj Gori, Fakultet za crnogorski jezik i književnost studentima nudi mogućnost opredjeljenja za jedan od dva smjera na četvrtoj, završnoj godini studija – naučni ili nastavnički. U okviru naučnoga smjera studenti će moći da odabirom izbornih predmeta definišu profesionalno usmjerenje, a prvi put u Crnoj Gori na taj način moći će se steći specifična znanja iz oblasti kao što su bibliotekarstvo, arhivistika i sl. S druge strane, na nastavničkome smjeru studenti će se upoznati s recentnim pedagoško-metodičkim iskustvima i ovladati kompetencijama neophodnim za rad u školi.

Sve informacije zainteresovani mogu naći na sajtu Fakulteta www.icjk.me

Foto: Cdm.me

Portal Analitika