Kultura

NOVA KNJIGA: „Najbolje od mene“ Nikolasa Sparksa

1508Najboljeodmene
N
ovi roman Nikolasa Sparkasa „Najbolje od mene“, jednog od najpopularnijih svjetskih pripovijedača, nedavno je objavila podgorička izdavačka kuća Nova knjiga.

NOVA KNJIGA: „Najbolje od mene“ Nikolasa Sparksa
Portal AnalitikaIzvor
Srednjoškolci Amanda i Doson u proljeće 1984. proživjavaju najljepše trenutke svoje mladalačke ljubavi. Njihova snažna ljubav prkosi razlikama koje proizilaze iz njihovog pripadanja različitim društvenim krugovima, kao i strogim pravilima života koji vladaju u gradiću Orijentalu u Sjevernoj Karolini. Doson je samotnjak iz nasilne i ozloglašene porodice. Amanda je dobra djevojka iz imućne kuće, sa planovima za studije na Univerzitetu Djuk. Kraj školske godine i nepredviđeni događaji rastaviće zaljubljeni par.1508Najboljeodmene1

Dvadeset pet godina kasnije ponovo će se sresti na sahrani Taka Hostetlera, čovjeka koji je nekad pružao utočište njihovoj srednjoškolskoj ljubavi. Dok slijede uputstva koja im je ostavio Tak, Amanda i Doson shvataju da sve što su mislili da znaju o Taku, sebi i svojim snovima, nije onako kako izgleda. Prisiljeni da se suoče s bolnim uspomenama, dvoje nekadašnjih ljubavnika otkriće istinu o izborima koje su napravili.

Prvi uspjeh Nikolas Sparks je postigao romanom „Bilježnica“, a njega je, zajedno sa romanima „Poruka u boci“, „Najduža vožnja“, „Šetnja za pamćenje“, „Utočište“, novim romanom „Najbolje od mene“, objavila izdavačka kuća Nova knjiga. Mnogi romani Nikolasa Sparksa našli su se na bestseler listi Njujork Tajmsa i poslužili kao inspiracija režiserima za njihova filmska ostvarenja.

Njegovi romani, prožeti temama hrišćanstva, ljubavi, sudbina i tragedija, prevedeni su na mnoge svjetske jezike i prodati u više miliona primjeraka.

Portal Analitika