Društvo

Fondacija Petrović Njegoš organizuje raspust za djecu iz Kraljeva

fpnjcetinjeokok200909
F
ondacija Petrović Njegoš organizuje sedmodnevni ljetnji raspust za tridesetdvoje djece, učenika osnovnih škola iz Kraljeva.

Fondacija Petrović Njegoš organizuje raspust za djecu iz Kraljeva
Portal AnalitikaIzvor

Djeca će, kako je saopšteno iz Fondacije, biti smještena u hotelu Grand na Cetinju, a planirani program aktivnosti uključuje i brojne edukativne i rekreativne radionice. Tako će za mališane biti organizovane četiri ekskurzije, na koje će ići u društvu cetinjske djece čiji roditelji nisu u mogućnosti da ih pošalju na more.

Sa mladima sa Cetinja planirana je organizacija i mnogih drugih aktivnosti, između ostalog i časova plivanja.

Kampanja za sponzorstvo je pokrenuta i Ambasade u Crnoj Gori su pozvane da se uključe, kako bi pomogle pokrivanje troškova puta i boravka.

Saobraćajno preduzeće Lasta Beograd, Lasta Montenegro-Podgorica i i doo BLT Podgorica prevoznik su se kao partneri dobrovoljno uključili u akciju i besplatno će prevoziti djecu.

Tim povodom, predsjednik Fondacije princ Nikola Petrović će u subotu 16. avgusta  u 12 časova u konferencijskoj sali hotela Grand odrzati konferenciju za stampu na kojoj ce medijima predstaviti detalje sedmodnevnog ljetnjeg raspusta za malisane iz Kraljeva, a djeci uruciti poklone.

Od prvih dana katastrofalnih poplava koje su zadesile građane Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Fondacija Petrović Njegoš u skladu sa svojim mogućnostima učestvuje u solidarnom i humanitarnom pokretu koji je pokrenut u Crnoj Gori. Posredstvom Ambasade Srbije u Podgorici, Fondacija je u cilju pomoći žrtvama poplava Crvenom krstu donirala novčana sredstva u iznosu od 5000 eura.

Portal Analitika