Društvo

Knežević traži da reaguje VDT zbog pisanja Informera

1108knezevic
V
ijest da je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević podnio Višem sudu u Beogradu tužbu za nadoknadu štete protiv osnivača Dnevnih novina "Informer", Insajder tima d.o.o. Beograd i odgovornog urednika izdanja za Crnu Goru,Novaka Uskokovića izazvalo je još brutalniju medijsku kampanju u tom listu protiv Atlas grupe i njenog predsjednika. Na ovakve napade odgovorićemo svim legalnim i legitimnim sredstvima radi zaštite poslovnog i privatnog ugleda Atas grupe i Kneževića, saopšteno je iz ove institucije.

Knežević traži da reaguje VDT zbog pisanja Informera
Portal AnalitikaIzvor

"Samim tim, želimo da zaštitimo i sve ono što smo uradili u prethodnih 25 godina kao jedan od najznačajnijih promotera države kod inostranih investitora, kao osnivač brojnih kompanija u kojima trenutno radi oko 1500 ljudi i koji Atlas grupu čini jednim od najvećih poslodavaca i poreskih obveznika u državi, kao pionir razvoja privatnih obrazovnih institucija u kojima znanja stiče više hiljada studenata iz Crne Gore Ii regiona, i kao jedan od najvećih donatora kulture, umjetnosti i sporta“, ističu u Atlas grupi.

Tužba Londonskom sudu biće predata uskoro, a pravni zastupnik Kneževića je jedna od najboljih advokatskih kancelarija u svijetu Clyde and Co iz Londona.

-Ovo prije svega zbog odbrane međunarodnog ugleda koji Atlas grupa i Knežević lično ima kod inostranih partnera, a koji se ovakvom prljavom kampanjom želi ugroziti i nanijeti mu ogromnu štetu. Advokati Kneževića uputiće dopis Britanskoj ambasadi i drugim međunarodnim institucijama kako bi ih informisao o medijskom linču koji sprovodi Informer protiv Atlas grupe i Kneževića, kazali su u Atlas grupi.

Knežević će danas uputiti i inicijativu Državnom tužiocu.

-Jer ovakvo pisanje im posredno omogućava i nereagovanje Državnog tužioca Crne Gore. Prema članu 11. Zakona o medijima, Državni tužilac Crne Gore je ovlašćen da reaguje pred nadležnim sudom radi zaštite pojedinaca, zabranom distribucije objavljenog programskog sadržaja medija kojim se krše zajamčene sloboda i prava čovjeka, zaključili su u Atlas grupi.

 

 

Portal Analitika