Društvo

Mojkovac: Otvoren dnevni centar

okmojkovac
D
nevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju doprinijeće razvoju socijalne i dječije zaštite na lokalnom nivou, ocijenio je ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Bošković, na otvaranju te ustanove u Mojkovcu.

Mojkovac: Otvoren dnevni centar
Portal AnalitikaIzvor

"Zahvaljujem se Opštini i njenom gradonačelniku na otvaranju ovakvog Centra, jer je time dat značajan doprinos razvoju socijalne i dječije zaštite na lokalnom nivou", rekao je Bošković.

Prema njegovim riječima, to je posebno značajno jer je Mojkovac prije razvijenijih i bogatijih opština krenuo u ovakav projekat.

"Ovaj objekat zadovoljava propisane standarde pa će osobe sa invaliditetom ili sa posebnim potrebama imati odlične uslove za dnevni boravak, rad, kao i za poboljšanje psihofizičkih sposobnosti", rekao je Bošković.

On je saopštio da se mreža dnevnih centara na lokalnom nivou širi i da se nada da će već ove godine biti otvoren i dnevni centar u Podgorici. A, kako je kazao, izgradnja takvih objekata je počela u Budvi, Baru i Rožajama.

"Nadam se da će u kratkom roku svaka opština u Crnoj Gori imati jedan ovakav objekat", rekao je Bošković.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Dejan Medojević, očekuje da će Dnevni centar sredinom narednog mjeseca primiti prve posjetioce.

"Čekamo konačni izvještaj Komsije a prema mojoj procjeni boraviće oko 18 korisnika. Centar posjeduje dnevnu sobu, sobu za vježbanje, senzornu sobu i kuhinju", precizirao je Medojević.

Kako je kazao, slijedi da Komisija odradi svoj posao i da se katigorišu djeca koja će ovdje boraviti.

"Ovo neće biti kraj naših aktivnosti. U narednom periodu radićemo sa Ministarstvom na daljem opremanju Centra i nabavku vozila koja će transportovati djecu od centra do kuće i nazad", rekao je Medojević.

(rtcg.me)

 

 

Portal Analitika