Društvo

DN: Lažna dojava o bombi stopirala licitaciju Fricovog lokala

1308kotorbomba
B
orba za prevlast između takozvanog „škaljarskog klana“ i sljedbenika ubijenog Dragana Dudića Frica u zakupu najatraktivnijih lokala u srcu kotorskog Starog grada juče je dobila još jednu epizodu, pišu Dnevne novine.

DN: Lažna dojava o bombi stopirala licitaciju Fricovog lokala
Portal AnalitikaIzvor

Uoči licitacije za poslovni prostor u koji je smješten kafe „Mocca“, zbog lažne dojave o bombi evakuisana je cijela zgrada. Riječ je ipak o preliminarnim rezultatima policijske istrage, a za osumnjičenima se još traga.

Policiji je juče ujutru iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora javljeno da im je putem dva anonimna telefonska poziva stigla prijava da se u zgradi Direkije nalazi eksplozivna naprava. Policijski službenici odmah su izašli na lice mjesta, a samo nekoliko minuta kasnije iz nje su evakuisani svi zaposleni. Kako je prenio Radio Skala, pretraživanje Grupe za antiterorističke preglede trajalo je nekoliko sati, a pregledu su osim ovih prostorija podvrgnuta i vozila parkirana ispred zgrade. Od bombe međutim nije bilo ni traga.

Telefonski pozivi kojima je najavljeno postavljanje bombe, kako je javio Radio Skala, a prenose Dnevne novine, dovode se u vezu sa licitacijom poslovnih prostora koja je trebala da se obavi juče u prostorijama Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora.
„Danima se u Kotoru govori o poslovnom prostoru dosadašnjeg kafia „Mocca“ koji je držao Željko Bojanić, vlasnik hotela „Duomo“ u Starom gradu i da je za njega zainteresovano više lica“ navodi Radio Skala.

Samo mjesec dana ranije, otvaranje ponuda za zakup nekoliko poslovnih prostora u kotorskom Starom gradu u istoj zgradi prekinuto je upadom specijalaca.

Policijska akcija u kojoj je privedeno nekoliko pripadnika „škaljarskog klana“ počela je nakon što je jedan od ponuđača prijavio da mu pripadnici kotorskog kriminalnog klana ozbiljno prijete da ne iskazuje interesovanje za nekretnine koje su oni pikirali.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika