Abiznis

Što Tramp (g)radi u Indiji?

tramp1208
A
merički milijarder i mogul za nekretnine Donald Tramp kaže da planira velike investicije u indijskom sektoru nekretnina i hotela, prenose svjetske agencije.

Što Tramp (g)radi u Indiji?
Portal AnalitikaIzvor

Tramp je pohvalio napore nove vlade Narendre Modija u oživljavanju ekonomskog rasta Indije i unapređenju infrastrukture.

"Vidim Indiju kao sjajno mjesto za investicije, a naročito nakon izbora", izjavio je Tramp, koji je boravio u Indiji radi otvaranja luksuzne rezidencijalne "Trampove kule" u Mumbaju, što je njegov prvi projekat u toj zemlji ostvaren u saradnji sa indijskom Loda grupacijom.

U svojoj izjavi, Tramp je aludirao na majske izbore u Indiji na kojima je za premijera izabran Narendra Modi, kog prati reputacija lidera koji je prijateljski nastrojen prema stranim investicijama, i koji je obećao da će oživjeti indijsku privredu.

"Ljudi sada dolaze u Indiju, što možda nije bio slučaj prije izbora. Imaćemo investicije u Indiji, značajne investicije", zaključio je Tramp.

Visoka inflacija i kamatne stope su u proteklih nekoliko godina smanjile broj kupaca nekretnina u trećoj najvećoj azijskoj privredi, zbog čega je usporila prodaja nekretnina, a profit građevinskih preduzimača značajno opao.

B92

Portal Analitika