Društvo

Kotor: Dojava o bombi bila lažna (VIDEO)

128bom
D
ojava o bombi u zgradi u kojoj se nalazi kotorska Direkcija za uređenje i izgradnju grada, bila je lažna, nezvanično saznaje Skala radio. Nakon opsežne pretrage koju je obavila specijana antiteroristička jedinica, zaposleni su se vratili na svoja radna mjesta.

Kotor: Dojava o bombi bila lažna (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

U Direkciji su jutros, u dva navrata dobili anonimni telefonski poziv od muške osobe da je u njihovoj poslovnoj zgradi postavljena eksplozivna naprava, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije.

Nakon dojave, Magud je obavijestio kotorsku policiju koja je naložila evakuaciju zaposlenih iz objekta.

Svi pristupi zgradi bili su blokirani.

Skala radio nezvanično saznaje da je anonimnu prijavu mobilnim telefonom dobila i dežurna služba kotorske policije.

Kako nalaže procedura, hitno je obezbijeđeno lice mjesta, a antiteroristička služba je obavila kompletan pregled zgrade kako bi se utvrdilo o čemu se radi.

Telefonski pozivi kojima je jutros najavljeno postavljanje eksplozivne naprave u Direkciji, dovode se u vezu sa današnjom licitacijom poslovnih prostora koja je trebala da se obavi u prostorijama Direkcije za izgradnju i uređenju Kotora.

Špekuliše se da se danima u Kotoru govori o poslovnom prostoru dosadašnjeg kafića „Mocca“ koji je držao Željko Bojanić, vlasnik hotela „Duomo“ u starom gradu i da je za njega zainteresovano više lica. Koliko je to tačno, pokazaće se u narednim danima.

Na licu mjesta novinari ovog radija zatekli su pripadnike kotorske Službe zaštite i spašavanja i jake policijske snage koje su obezbjeđivale objekat. Pretraživanje zgrade u kojoj je smještena Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, kotorsko Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija, Crnogorska plovidba, Sudija za prekršaje, Javno komunalno preduzeće i niz poslovnih prostora, trajalo je više sati.

Pored zgrade, pregledana su i sva vozila koja su bila parkirana ispred zgrade, kako se ništa ne b i prepustilo slučaju.

Nakon opsežne pretrage koju je obavila specijana antiteroristička jedinica, ustanovljeno je, kako nezvanično saznaju da se radi o lažnoj dojavi, poslije čega su zaposleni mogli da se vrate na svoja radna mjesta.

Lice koje je željelo da ostane anonimno kazalo ovom radiju da se relativno lako može otkriti ko je uputio i odakle poziv Direkciji i kotorskoj policiji i da vjeruje da će biti otkriveni.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja.

 

 

Rtcg.me

Portal Analitika