Abiznis

Radović: Prethodni vikend bio rekordni u posljednjih 15 godina

128sasaradovic
D
irektor Nacionalne turističke organizacije NTO Saša Radović tvrdi da je prethodni vikend bio rekordni u posljednjih petnaest godina, te da cifra od 140.000 posjeta nikada nije dostignuta u ovih pet godina i to demantuje da ova sezona neće biti uspješna.On je radiju Antena M kazao da posebno ohrabruju najave za septembar.

Radović: Prethodni vikend bio rekordni u posljednjih 15 godina
Portal AnalitikaIzvor

“Najave turoperatora za septembar su odlične, hoteli će biti popunjeni na nivou 90 do 100 odsto, što znači da uz dobar septembar ćemo sigurno imati bolje rezultate, čak i odnosu na prošlu godinu, koja je bila rekordna”, istakao je on.

Radović je prokomenarisao zahtjev Vlade po kojem bi Nacionalna turistička organizacija trebalo  da pripremi prijedloge odluka o ukidanju ili privremenom obustavljanju rada predstavništava u Frankfurtu, Beogradu, Sarajevu i Ljubljani od 1. septembra:

“Na tragu onog što je praksa svih razvijenih turističkih destinacija NTOCG je počela da  gradi mrežu svojih predstavništava prije pet godina kad je budžet bio oko 2,5 miliona eura. Sada kada je budžet smanjen na ispod million eura praktično je bilo nemoguće održavati u životu ta predstavništva, odnosno servisirati samo njihove fiksne troškove. To je iznuđen potez, ostala je bol što je na istoj sjednici Vlade  kada je odlučeno da predstavništva NTO budu ugašena donijeta  i odluka o proširenju diplomatske mreže”, naglasio je on.

To, međutim, kako je rekao, ne znači da će tržišta na kojima će biti ukinuta predstavnista biti zanemarana.

“Brojne su aktivnosti koje planiramo da preduzmemo već od 1. septembra, kako bi pojačali naše prisustvo na tim tržištima. Posebno raduje ideja da sa Ministarstvom vanjskih poslova uđemo u jedan sistem kooperacije, gdje će biti prostora da se u našim diplomatskim predstavništvima zaposle turistički radnici. Tako da  uz pomoć saradnje sa lokalnim PR marketing agencijama, uz podršku dipomatskih predstavništava sigurni smo da ova afektirana tržišta neće imati nikakvih negativnih posljednica”, zaključio je Radović.

Izvor: Antena M

Portal Analitika