Društvo

Prekinut štrajk glađu u istražnom zatvoru u Spužu

1108ZIKSok
L
judi koji su štrajkovali glađu u istražnom zatvoru u Spužu Željko Miletić, Milovan Gardašević, Vladimir Mitrović, Zoran Abramović, Vukašin Đurđevac i Nikola Bulatović danas su, na insistiranje i molbu porodica, prijatelja i advokata, odlučili da prekinu štrajk glađu koji su počeli u četvrtak 7.avgusta, saopštio je Portalu Analitika Luka Đurđevac, brat Vukašina Đurđevca.

Prekinut štrajk glađu u istražnom zatvoru u Spužu
Portal AnalitikaIzvor

-U nadi da će sudski proces biti objektivniji i pravedniji, za  sada su odustali od daljeg štrajka glađu do 1. septembra, kada je naredno suđenje. I dalje ne odustaju od zahtjeva u ovom procesu, a to su objektivno i transparentno suđenje, suđenje na osnovu dokaza i činjenica, a ne po unaprijed pripremljenom scenariju, provjera iskaza i kontrola policajaca koji su vršili torturu na V. Mitrovićem, sa namjerom da iznude priznanje okrivljenog Mitrovića, prikupljanje svih dokaza i informacija koje će dovesti do istinskog rasvjetljavanja slučaja i otkrivanje pravih počinioca, puštanje da se brane sa slobode zbog položenog jemstva i prevashodno zbog toga što u dosadašnjem postupku nijesu iznijeti dokazi koji ukazuju na učestvovanje ovih ljudi, te aktivnije učešće javnosti, jer će se time umanjiti mogućnosti za manipulisanje u ovom sudskom postupku- navodi se u saopštenju.

Osuđenici se nadaju se da će nadležni državni organi imati sluha i savjesti za opravdane zahtjeve optuženih i njihovih porodica i da će njihovi apeli imati odjeka da se na drugačiji, objektivniji način pristupi ovom procesu.

-Još uvijek nije kasno da istina pobijedi i da se pravda zadovolji. Porodice optuženih žele da se zahvale javnosti i medijima koji su iskazali zainteresovanost za ovaj slučaj i time omogućili da se nove pojedinosti i informacije o ovom slučaju predoče javnosti  Crne Gore- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika