Abiznis

EPCG: Prosječan julski račun za struju 34,2 eura

1108racunstrujaok
C
rnogorska domaćinstva su u julu potrošila 97.660.768 kilovat sati električne energije, što je 13 odsto više u odnosu na prošlomjesečnu potrošnju, a 3,3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Elektroprivrede Crne Gore.

EPCG: Prosječan julski račun za struju 34,2 eura
Portal AnalitikaIzvor

Prosječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva iznosi 34.2 eura i 11 odsto je veći od prosječnog junskog računa.

-Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,8 eura, dok je najveća prosječna potrošnja u iznosu od 50 eura prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju. Oko 2,5 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko 1000 kilovata, dobiće račune u iznosu od preko 100 eura. Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 135.790 domaćinstava- precizirano je u saopštenju.

Zbog velikog interesovanja potrošača, u avgustu je nastavljena akcija 'Podijelimo teret II' koju je Elektroprivreda Crne Gore ponovo pokrenula kako bi domaćinstvima koja imaju dug za utrošenu električnu energiju olakšala izmirenje obaveza.

Da bi se potpisao protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, potrebno je da domaćinstva imaju uplaćena poslednja tri računa (april, maj i jun).  Pristupanje akciji „Podijelimo teret“ takođe garantuje izuzeće od prinudnih metoda naplate dok god se poštuje protokol (obustava isporuke električne energije, obračunavanje zateznih kamata i plaćanje troškova u pokrenutim sudskim postupcima). Potrošači koji su već uključeni u akciju, dužni su da izmire svoje obaveze do kraja tekućeg mjeseca, kako bi protokol ostao na snazi- zaključuje se u saopštenju.

foto: CDM

Portal Analitika