Komentar

STAV: Poslije lajkovanja nema kajanja


Ja, rab Božji Abu Khabir Muavija, spjevao sam pokajnički stih: "Molim Boga i radović Rista, da mi oproste što sam svašta pisa".
STAV: Poslije lajkovanja nema kajanja
Abu Kabir Muavija
Abu Kabir MuavijaAutor
Izvor

Svi se sjećamo onoga četničkoga pojca iz Nikšića, koji je opojao Mošu Pijade čuvenim umilnim stihom „Naprijed peta nazad prsti,neda đavo da se krsti“. Naravno, UDBA ga je smjestila na tamno i hladno mjesto da razmisli, i nakon godinu dana tihovanja o državnom trošku spjevao je divnu misao pokajnicu „Molim Tita i Mošu Jevreja da oproste što sam lani bleja“. Dirnuti sočinjenijem, pustili su ga napolje.

Poput njega ali 70 godina kasnije, ja rab božiji Abu Khabir Muavija, došao sam na sličnu ideju i spjevao stih „Molim Boga i Radović Rista da oproste što sam svašta pisa'“. Nisam uhapšen niti još prošao „toploga zeca“, ali - uvidom u jedan dokument - shvatio sam da nisam ni daleko od toga. Radi se zapisniku službenog lica, milicionera K.R. koji je  vodio „Evidenciju lica i motornih vozila koja su koristila službeni parking (ispred MUP Srbije) u vremenu 02.maja 2004. od 20:30 do 03. Maja u 02:45“. Iz toga zapisnika čije ću vam interesantne izvatke navesti, vidi se sva složenost lika i djela „sveštenoga lica“ Rista Radovića. Citat je iz faksimila „Evidencije“ objavljenog u E-Novinama, gdje se vidi koja su sve lica dolazila na poklonjenje Ulemeku Legiji kada se predao MUP-u.

20:44  Svešteno lice Radović Risto, mitsubishi pajero,legitimisao se vojnom legitimacijom. Sa njim još dva sveštena lica iz obezbjeđenja koja su ostala kod vozila.

20:46    Svešteno lice Radović Risto vratilo se iz zgrade do vozila da odloži lično naoružanje. Isto je predao licima iz pratnje.

21:29  Bećković Matija, vozilo Vojske Srbije. Legitimisao se službenom legitimacijom.

02:45  Parking zagrljena napuštaju lica Nalić Gradimir, Maradona Armando Dijego i Radović Risto. Za njima se kreću lica Romske nacionalnosti, koja za to vreme sviraju.

Naravno da sam se uplašio, jer sam svašta pisao o Ristu i zvao ga Amfy i Rasta man i još svakako. Još kad sam shvatio da je naoružano bar pola od 1200 Amfyjevih foka,kako sam nazvao svešteničke desantne trupe, odmah sam znao da ću ponuditi da budem zaštićeni svjedok i da ću da odam saučesnike. Na prvom mjestu Draška Đuranovića, glavnog urednika Portala Analitika, toga đavoljeg igrališta, gdje on i Montenegrinjaci zavodljivo pišu o suverenosti i slobodi i mame nedužne poput dobroga mene. Nijednom mi nije odbio tekst i time pedagoški djelovao na mene.

Zatim ću odati ove što su me lajkovali u velikom broju, lajkovali na zlo navodili, da osmatram crkve i konake, gdje stoluju naši sveti oci, sveti oci, Raspećem trgovci.Nadam se da ću proći uslovno uz prigodnu medijsku pažnju, kao i svi kontroverzni likovi. Na kraju krajeva - šta me briga? Oženjen sam pa se ne bojim da će mi  neko uskratiti odivu, a bogami se neki i u zatvoru žene. A što se kontroverznosti tiče,t akav je bio i Temistokle i Alkibijad, a kontroverzno nam je više od pola Vlade i Skupštine, ali na jadniji način od ove dvojice Helena.

Počeo sam sa versama pa da tako i završim. Uputiću dvije stihovane poruke; prvu Bogu čiji je Risto sljedbenik, a drugu Milu čiji je Risto suvladar.

Blago Tebe e te razapeše

Nježna li te usta prizivaju

Čedna li te duša oplakuje

I hristjansko tvoje stado čuva.

 

Care Milo Montenegra glavo

Nije bilo niti može biti

Jedna zemlja a dva gospodara

Jedna vlada a su dvije UDBE

Jedna tvoja druga svetosavska.

 

Abu Khabir Muavija

Portal Analitika