Društvo

Predaja dokumenata za domove učenika do 22. avgusta

1108domucenikaok
D
okumenta za smještaj u domove učenika u Crnoj Gori za ovu školsku godinu mogu se podnositi od danas do 22. avgusta.

Predaja dokumenata za domove učenika do 22. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

U Domu učenika u Podgorici ima 180 mjesta, u Kotoru 30, Nikšiću 44, Baru 220, Plužinama 89, Cetinju 15 i Beranama 110.

Ministarstvo prosvjete raspisalo je i konkurs za prijem u domove studenata za školsku 2014/15. godinu. Pravo učešća imaju studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, imaju crnogorsko državljanstvo, koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija i nijesu mijenjali studijski program, kao i učenici srednjih škola.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo učešća na konkurs po ekonomakoj cijeni mogu ostvariti student strani državljani i studenti magistarskih, akademskih i doktorskih studija, koji se školuju van mjesta stanovanja.

Studenti prve godine dostavljaju svjedočanstvo trećeg i četvrtog razreda srednje škole, diplomu Luča, svjedočanstvo o položenom maturskom ispitu, potvrde o redovnom upisu na studijski program i mjestu prebivališta.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine dostavljaju potvrdu o ocjenama i položenim ispitima iz prethodne godine studija, potvrdu o studiranju, mjestu prebivališta, kopiju indeksa i lične karte.

Studenti prve godine za Stari studentski dom u Podgorici i domove učenika i studenata u Kotoru, Nikšiću i Cetinju podnose dokumenta od 18.avgusta do 5. septembra.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine, kao i apsolventi dokumenta ovim domovima dostavljaju od 1. do 19. septembra.

Dom studenata u Podgorici ima 962 mjesta, novi Studentski dom 400, a domovi u Nikšiću 250, Kotoru 240 i Cetinju 90.

(Mina)

Portal Analitika