Društvo

Istraživački kamp “Planeta u tvojim rukama” od 13. do 17. avgusta

1108kamp
F
ondacija za promovisanje nauke-Prona i ove godine organizuje Ljetnju školu ,,Planeta u tvojim rukama’’ u periodu od 13. do 17. avgusta, na Ivanovim koritima.

Istraživački kamp “Planeta u tvojim rukama” od 13. do 17. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Istraživački kamp“Planeta u tvojim rukama”, usmjeren je ka širenju svijesti o Crnoj Gori kao mogućem evropskom modelu održivog ekološkog razvoja. Učenici imaju priliku da se u toku trajanja kampa upoznaju sa izazovima u očuvanju životne sredine i biodiverziteta kao i osnovama energetske efikasnosti i zelene energetike, arhitekture, proizvodnje organske hrane, klimatologije i elementima istraživačkog rada kao i različitim ekološkim aspektima današnjice. Kroz predavanja, radionice, eksperimentalne praktikume, filmove, kvizove, aktivni samostalni rad i panel diskusije, talentovani učenici će se sresti  sa izazovima savremene nauke i osnovama istraživačkog rada. Kamp će otvoriti Dragica Sekulić, generalni direktor za energetsku efikasnost Ministarstva ekonomije.

Svi polaznici kampa učestovaće u akciji pošumljavanja u NP Lovćen i u izradi solarnih kolektora od reciklažnog materijala. Kamp će trajati do 17. avgusta kada će biti otvorena sedma Ljetnja škola nauke 2014, u organizaciji Prone.

Za sve učesnike, talentovane mlade istraživače, kampovi su besplatni.

Pokrovitelj kampa ,,Planeta u tvojim rukama’’ je Skupština Crne Gore a partneri su Ministarstvo ekonomije- Direktorat za energetsku efikasnost, Ministarstvo nauke, Fondacija Petrović-Njegoš, dok su prijatelji kampa Ministarstvo odbrane, Njemačka banka za razvoj (KfW) i Uprava za šume.

Portal Analitika