Region

Izetbegović: Erdoganova pobjeda je i naša pobjeda

izetbegovic
A
ktuelnom turskom premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu, koji danas očekuje pobjedu na prvim neposrednim predsjedničkim izborima u Turskoj, podršku je dao bošnjački član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nazivajući ga “našim vođom” i ocjenjujući da njegova pobjeda na izborima predstavlja pobjedu svih muslimana na svijetu, javila je hrvatska agencija Hina.

Izetbegović: Erdoganova pobjeda je i naša pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Izetbegović se, kako navodi hrvatska agencija, direktno video-vezom uključio u završni predizborni skup Erdogana u subotu, a turski premijer je u istom javljanju pozvao Bošnjake da žive u slozi zajedno s Hrvatima i Srbima u BiH.

Video snimak uključenja Izetbegovića u predizborni skup u Turskoj prenio je veliki broj internet portala u BiH.

- Vratili ste ponos, dignitet islamskom narodu. Zato ovdje u Visokom svi stojimo pred tobom iz poštovanja prema prvorazrednom muslimanskom lideru. Zato visoko dignite zastave za našeg lidera, za našeg predsjednika Tajipa Erdogana. On nosi našu zastavu, on nosi naš ponos, on nosi zastavu koju je nosio pokojni Alija Izetbegović u krvavom bosanskohercegovačkom ratu - rekao je Izetbegović u obraćanju.

On je dodao da njegova pobjeda predstavlja pobjedu milijardu muslimana od Kaira do Bosne i Hercegovine.

- Tvoja pobjeda je naša pobeda. U Kairu, u BiH, širom islamskog svijeta, milijarde ljudi se moli za tvoje zdravlje i tvoj uspjeh. Pobedićeš sjutra i doći do konačne pobjede - dodao je Izetbegović. (Blic)

 

 

Portal Analitika