Društvo

Stanišić i Klikovac negirali da su pokušali da “reketiraju” gazdu “Gardena”

vidoje
P
odgoričani Vidoje Stanišić i Saša Klikovac koji su se jutros predali policiji nakon devet dana bjekstva, pošto su 1. avgusta, zajedno sa sugrađaninom Željkom Bulatovićem koji još izmiče policiji, kako se sumnja, pokušali da “reketiraju” vlasnika restorana „Garden“ u Podgorici Mirka Simonovića, pred tužiocem su kategorično negirali navode krivične prijave, saznaje Portal Analitika.

Stanišić i Klikovac negirali da su pokušali da “reketiraju” gazdu “Gardena”
Portal AnalitikaIzvor

Stanišić je, kako saznajemo, tužiocu ispričao da je u “Garden”, gdje, kako tvrdi nikada ranije nije bio, došao poslije Bulatovića i Klikovca, te da nije tačno da je pokušao da “reketira” Simonovića. On se pozvao i na snimke sa sigurnosnih kamera, tvrdeći da će se i na njima jasno vidjeti da se ni riječju nije obratio gazdi restorana niti fizički nasrtao na njega. Kazao je da je bilo rasprave između Simonovića i Bulatovića, ali da su poslije toga platili račun i otišli. Rekao je i da ne poznaje Simonovića, niti ga je ikada ranije vidio.

Klikovac je takođe negirao da su pokušali da reketiraju vlasnika “Gardena” i potvrdio da je Stanišić u restoran došao poslije njega i Bulatovića, kada ga je on pozvao da popiju piće.

Tužilac im je odredio zadržavanje do 48 sati, nakon čega će se sudija za istragu, ako tužilac to zatraži, izjasniti da li će im biti određen pritvor.

Simonović je prijavio da su trojica Bulatović, Klikovac i Stanišić došli u njegov restoran gdje su proveli neko vrijeme i onda odbili da plate račun, a osim toga zahtijevali su da im isplati 5.000 eura kako bi ga puštili da radi.

Naš izvor iz policije ranije je kazao da se sumnja da je Bulatović i fizički nasrtao na Simonovića.

On je prošlog ljeta izašao iz zatvora u Spužu gdje je bio na izdržavanju kazne zbog ubistva jednog od najpoznatijih crnogorskih sporstista Samira Usenagića. Amnestiran je tako da nije “odležao” kompletnu kaznu zatvora na koju je bio osuđen.

Nakon ubistva 2001. godine Bulatović je pobjegao iz zemlje i suđeno mu je u odsustvu. Izrečena mu je kazna od 20 godina zatvora, a pošto je uhapšen u Španiji 2003. godine sudski postupak je ponovljen i osuđen je tek krajem 2010. na 14 godina zatvora.

Stanišić slovi za člana takozvane zagoričke grupe koju navodno predvodi njegov brat od strica Radoslav Gile Stanišić. Klikovac je njihov blizak prijatelj.

Stanišić i Klikovac su na uslovnoj slobodi nakon što su prije nekoliko mjeseci pušteni da se brane sa slobode u predmetu poznatom kao „računarska prevara“. Sudi im se da su zajedno sa još nekolicinom optuženih računarskim prevarama sa računa klijenata inostranih banaka skidali novac i prebacivali ga na svoje račune u ovdašnjim bankama.

Portal Analitika