Društvo

Predali se Vidoje Stanišić i Saša Klikovac

vidoje
P
odgoričani Vidoje Stanišić i Saša Klikovac predali su se jutros policiji nakon devet dana bjekstva pošto su 1. avgusta, zajedno sa sugrađaninom Željkom Bulatovićem koji još izmiče policiji, pokušali da “reketiraju” vlasnika restorana „Garden“ u Podgorici Mirka Simonovića, saznaje Portal Analitika.

Predali se Vidoje Stanišić i Saša Klikovac
Portal AnalitikaIzvor

U policiji je u toku njihovo saslušanje i oni će tokom dana biti privedeni tužiocu.

Simonović je prijavio da su trojica nasilnika došli u njegov restoran gdje su proveli neko vrijeme i onda odbili da plate račun, a osim toga zahtijevali su da im isplati 5.000 eura kako bi ga puštili da radi.

Naš izvor iz policije ranije je kazao da se sumnja da je Bulatović i fizički nasrtao na Simonovića.

Željko Bulatović prošlog ljeta je izašao iz zatvora u Spužu gdje je bio na izdržavanju kazne zbog ubistva jednog od najpoznatijih crnogorskih sporstista Samira Usenagića. On je amnestiran tako da nije “odležao” kompletnu kaznu zatvora na koju je bio osuđen.

Nakon ubistva 2001. godine Bulatović je pobjegao iz zemlje i suđeno mu je u odsustvu. Izrečena mu je kazna od 20 godina zatvora, a pošto je uhapšen u Španiji 2003. godine sudski postupak je ponovljen i osuđen je tek krajem 2010. na 14 godina zatvora.

Vidoje Stanišić slovi za člana takozvane zagoričke bande, koju predvodi njegov brat od strica Radoslav Gile Stanišić. Ova grupa sklona je nasilničkom ponašanju i česti su akteri teških incidenata.

Saša Klikovac je blizak zagoričkoj grupi, a prošle sedmice mu je zapaljen automobil u dvorištu njegove kuće u Zeti.

Stanišić i Klikovac su optuženi u slučaju poznatom kao “računarska prevara”. Na optužničkoj klupi su osim njin srpski državljanin Miloš Čujović Čujke (29), Podgoričani Nikola Marković (28), Nebojša Marković (26), Dragan Kovačević (33), Bojan Pejović (25), Radonja Vulević (31), Boris Petričević (26) i Slađana Medenica (28) iz Kolašina.

Na teret im se stavlja da su od 1. juna do 31. avgusta 2012. lažnim prikazivanjem računarskih podataka, putem instrukcija za plaćanje sa svift kodovima optuženih, sa računa inostranih banaka prenosili novac na svoje devizne račune koje su otvorili kod crnogorskih banaka. Prebacili su 1.186.673,03 eura, a uspjeli da podignu 223.515,97 eura. Ostatak novca blokiran je na zahtjev tužilaštva na deviznim računima optuženih, nakon što je grupa otkrivena.

Stanišić i Klikovac, odlukom suda, pušteni su u maju na takozvanu uslovnu slobodu. Izrečena im je mjera obaveznog javljanja policiji.

 

 

Portal Analitika