Društvo

VIDEO: Performans njujorškog umjetnika JonOnea

okjoneone
R
enomirani njujorški ulični umjetnik JonOne počeo je sinoć performans u Porto Montenegru u Tivtu, gdje će u neprestanom 24-časovnom radu naslikati četiri grafita inspirisana okruženjem.

VIDEO: Performans njujorškog umjetnika JonOnea
Portal AnalitikaIzvor

Sva četiri murala biće prodata dan kasnije na aukciji koju će voditi Jacques Rivet iz francuske kuće ArtCurial. Trećina prihoda, kako je ranije najavljeno, biće uplaćena u humanitarne svrhe, u saradnji sa Fondacijom Petrović-Njegoš. Svečanom otvaranju i zatvaranju manifestacije prisustvovao i princ Nikola Petrović Njegoš, a događaj je otvoren za posetioce tokom čitavih 24 sata performansa.

JonOne je umjetnički identitet izgradio još u mladalačkim danima u njujorškoj podzemnoj železnici. Njegov kinetički potpis razlikovao se od svih ostalih umjetničkih grafita tog vremena.

Trenutno živi i radi u Parizu, a izlagao je širom sveta - od Tokija, Monaka, Pariza i Ženeve do Njujorka, Hong Konga, Brisela i Moskve.

To je drugi u nizu događaja u organizaciji njuorške agencije TheDuke u Porto Montenegru, nakon što je holivudska zvijezda Dita Von Teese prisustvovala nedavno licitaciji svog portreta od kristala, djela beogradske multimedijalne umetnice Milene Zevu.

 

 

 

Portal Analitika