Kultura

Konkurs za projekte kulturne saradnje u 2015. godini

0708CultureEU
M
inistarstvo kulture objavilo je konkurs za podršku evropskim projektima kulturne saradnje u 2015. godini, u okviru koordinacije crnogorskog učešća u EU programu Kreativna Evropa.

Konkurs za projekte kulturne saradnje u 2015. godini
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju koje je minstarstvo dostavilo Portalu Analitika, konkurs je otvoren za crnogorske organizacije čije se aktivnosti temelje na kulturnim i umjetničkim vrijednostima i kreativnim izrazima, uključujući institucije kulture, lokalne samouprave, organizacije civilnog sektora itd, koje žele da kroz saradnju sa relevantnim evropskim  partnerima  internacionalizuju karijeru i aktivnosti u okviru Evropske unije i šire.

- U okviru ovog konkursa, biće podržani projekti koji se odnose na promociju i unapređenje kreativnosti i inovacija u evropskoj kulturi, sa fokusom na proces prilagođavanja digitalnim tehnologijama, ispitivanje inovativnih pristupa razvoju publike i testiranje novih modela poslovanja i upravljanja u oblasti kulture – dodaju iz Ministarstva kulture.

Finansiranje će biti omogućeno za dvije vrste projekata: manje projekte saradnje - koji uključuju jednu vodeću i najmanje dvije partnerske organizacije, i veće projekte saradnje - za jednu vodeću i najmanje pet partnerskih organizacija.

Rok za dostavljanje prijava je 1. oktobar, a više informacija o uslovima konkursa zainteresovani mogu naći na sajtu Ministarstva kulture.

Portal Analitika