Abiznis

Misteriozna avio-kompanija samo za odabrane

amiriok
O
vom avio-kompanijom ne može putovati baš svako. Ona je dostupna samo članovima emiratske porodice i Vlade Katara.

Misteriozna avio-kompanija samo za odabrane
Portal AnalitikaIzvor

Sara Stegar, koja kao stjuardesa radi 15 godina u jednoj američkoj avio-kompaniji, otkrila koja je kompanija najmisterioznija, piše News.com.

“Prvi put sam za kompaniju čula kada je moj prijatelj Adam imao sasvim slučajan susret sa njima. Prijavljivao se u jedan hotel kada mu je pažnju zaokupila posada avionske kompanije. Bila je to velika posada, kao na komercijalnim letovima, a bili su opremljeni satovima Cartier i ostalim luksuznim stvarima koje plene pažnju.

Kapetan koji je stajao pored mog kolege na recepciji, račun je platio kreditnom karticom na kojoj je navodno bilo odobreno 100.000 dolara za trošak posade. Moj prijatelj je mislio da znam za tako plaćenu posadu, ali nisam znala za to.

Adam tvrdi da je kratko razgovarao sa jednom stjuardesom i ona mu je rekla da se njihova avio-kompanija zove Amiri. U pitanju je VIP avio-kompanija iz Katara koja ne prima komercijalne putnike”, prepričala je stjuardesa.

Avio-kompanija punog imena Qatar Amiri Flight (QAF) postoji i nju koriste isključivo članovi emiratske porodice i visoko rangirani politički predstavnici Katara.

Poseduje 11 do 13 aviona i svi su Airbus osim pokoje 747-ice. U njoj je 100 osoba zaposleno kao kabinsko osoblje, a avionima upravljaju samo kapetani. Oni se regrutuju samo među zaposlenima Qatar Airwaysa. (Dnevnik.hr)

 

 

Portal Analitika