Abiznis

DAN: Putin uveo sankcije i Crnoj Gori u oblasti poljoprivrede

putinn
R
usija je juče proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja, koje su joj uvele sankcije ili su se pridružile takvim mjerama.

DAN: Putin uveo sankcije i Crnoj Gori u oblasti poljoprivrede
Portal AnalitikaIzvor

Na udaru ruskih sankcija tako će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini. Dekret o „određenim ekonomskim mjerama” kako je zvanično saopšteno iz Kremlja, potpisao je predsjednik Rusije Vladimir Putin, piše "Dan".

Mjere su utvrđene kao odgovor na sankcije koje su uvedene Rusiji zbog ukrajinske krize.

Zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda će, kako je predviđeno, odmah stupiti na snagu. Ruske vlasti imaju zadatak da utvrde konkretnu listu poljoprivrednih proizvoda čiji će uvoz biti zabranjen. Vlada će se, kako je navedeno, truditi da pomogne proizvođačima, kompanijama i prodavnicama da povećaju poljoprivrednu proizvodnju.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore najavili su da će najvjerovatnije danas reagovati povodom odluke ruske administracije.

Vlada Crne Gore ranije se pridružila zaključcima Savjeta Evropske unije, kojim je za 53 ruska i ukrajinska državljanina zabranjen ulazak u zemlje EU i raspolaganje sredstvima.

 

Portal Analitika