Društvo

Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo i iznudu

niksic508
N
ikšićka policija uhapsila je sugrađanina Miletu Todorovića (28) zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i iznuda.

Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo i iznudu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Nikšićanin S.V. je u utorak prijavio da mu je osoba koja se predstavila kao N.K. u prethodnom periodu, uz prijetnje i upotrebu sile, otuđila 800 eura, što on nije odmah prijavio policijskim službenicima.

Ta osoba je, kako se navodi u prijavi, u ponedjeljak došla kod oštećenog kući i, udarajući ga i prijeteći mu, zahtijevala od njega da sljedećeg dana na određeno mjesto donese četiri hiljade eura.

„Ista osoba je potom uzela od oštećenog ključeve vozila marke 'citroen' i udaljila se sa lica mjesta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, odmah nakon podnošenja prijave, policijski službenici oštećenog prevezli u Opštu bolnicu u Nikšiću radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Uz prethodnu konsultaciju sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici su, u okviru izviđaja, registrovali i primopredaju novca između osumnjičenog i oštećenog, a ubrzo zatim blokadom dijela grada uhapsili osumnjičenog koji je pokušao da pobjegne.

Identifikacijom osumnjičenog utvrđeno je da se radi o Mileti Todoroviću kod kojeg je pretresom pronađena koverta sa četiri hiljade eura, koju mu je prethodno predao oštećeni.

Novac je vraćen oštećenom, kao i njegovo vozilo koje je policija takođe pronašla.

Mileta Todorović je danas, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom državnom tužiocu, koji mu je odredio zadržavanje.

Portal Analitika