Politika

PERIĆ: ELPG što prije da obnovi pregovore s opozicijom

0608peric
P
otrebno je u što kraćem roku obnoviti pregovore za formiranje vlasti u Podgorici, jer su se stekli svi preduslovi da se oni vrate u normalan kolosjek, nakon što su političke turbulencije ugrozile taj proces, smatra politički direktor Pozitivne Crne Gore Srđan Perić.

PERIĆ: ELPG što prije da obnovi pregovore s opozicijom
Portal AnalitikaIzvor

- Nesporna je i jasna spremnost da se vlast formira uz podršku opozicionih stranaka, koje su u pregovaračkom postupku pokazale veliku dozu odmjerenosti, zrelosti i konstruktivnosti. Sada je koalicija Evropsko lice Podgorice u obavezi da vrati „istom mjerom“, da sa kolegama iz opozicije obnovi dogovor i dođe do usaglašenog imena kandidata za gradonačelnika, te konačnog zaokruživanja procesa formiranja vlasti u Podgorici – navodi on u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika i dodaje:

- Nakon današnje izjave Bogojevića koji je saopštio da neće biti prepreka daljim pregovorima, jasno je da ne postoje ni suštinske ni formalne prepreke da se ono što je dogovoreno, sada sa drugim kandidatom za gradonačelnika i ne realizuje. Traženje izgovora, izbjegavanje nastavka pregovora i guranje glavnog grada u nekakvu prinudnu upravu ili ponovoljene izbore ne samo da nije rješenje, već bi bila gruba manipulacija građana koji su glasali za promjene – kaže Perić uz podsjećanje da je „za te promjene glasalo 53 odsto građana“.

- Svako drugo iznalaženje, najblaže rečeno, neuvjerljivih opravdanja je hipoteka koju bi na sebe navukao onaj ko odbija da dovrši pregovore. Siguran sam da niko na svojim leđima ne želi da nosi takav teret ogromne političke manipulacije i obmane građana. Jasno je da DPS ne želi da dopusti da u Podgorici dođe do promjene vlasti, jer je glavni grad indikator za sve buduće promjene, ali je isto tako jasno da je 53 odsto građana glasalo za promjene i red je da ta činjenica bude i uvažena kroz formiranje vlasti koju bi podupirale ELPG, SNP i DF – stavi je političkog direktora Pozitivne Crne Gore.

Portal Analitika