Društvo

Raspisane potjernice za Željkom Bulatovićem, Vidojem Stanišićem i Sašom Klikovcem

0508Garden
P
olicija je raspisala lokalnu potjernicu za Podgoričanima Željkom Bulatovićem, Vidojem Stanišićem i Sašom Klikovcem zbog sumnje da su u petak pokušali da “reketiraju” vlasnika restorana „Garden“ u Podgorici Mirka Simonovića. On je, kako je Portalu Analitika potvrđeno u policiji, prijavio da su trojica nasilnika došli u njegov restoran gdje su proveli neko vrijeme i onda odbili da plate račun, a osim toga zahtijevali su da im isplati 5.000 eura kako bi ga puštili da radi.

Raspisane potjernice za Željkom Bulatovićem, Vidojem Stanišićem i Sašom Klikovcem
Portal AnalitikaIzvor

Naš izvor iz policije kazao je da se sumnja da je Bulatović i fizički nasrtao na Simonovića.

Kasno popodne danas, kako saznajemo, policija je upala u domove Bulatovića, Stanišića i Klikovca ali ih nijesu pronašli.

Željko Bulatović prošlog ljeta je izašao iz zatvora u Spužu gdje je bio na izdržavanju kazne zbog ubistva jednog od najpoznatijih crnogorskih sporstista Samira Usenagića. On je amnestiran tako da nije “odležao” kompletnu kaznu zatvora na koju je bio osuđen.

Nakon ubistva 2001. godine Bulatović je pobjegao iz zemlje i suđeno mu je u odsustvu. Izrečena mu je kazna od 20 godina zatvora, a pošto je uhapšen u Španiji 2003. godine sudski postupak je ponovljen i osuđen je tek krajem 2010. na 14 godina zatvora.

Vidoje Stanišić slovi za člana takozvane zagoričke bande, koju predvodi njegov brat od strica Radoslav Gile Stanišić. Ova grupa sklona je nasilničkom ponašanju i česti su akteri teških incidenata.

Saša Klikovac je blizak zagoričkoj grupi, a prošle sedmice mu je zapaljen automobil u dvorištu njegove kuće u Zeti.

Stanišić i Klikovac su optuženi u slučaju poznatom kao “računarska prevara”. Na optužničkoj klupi su osim njin srpski državljanin Miloš Čujović Čujke (29), Podgoričani Nikola Marković (28), Nebojša Marković (26), Dragan Kovačević (33), Bojan Pejović (25), Radonja Vulević (31), Boris Petričević (26) i Slađana Medenica (28) iz Kolašina.

Na teret im se stavlja da su od 1. juna do 31. avgusta 2012. lažnim prikazivanjem računarskih podataka, putem instrukcija za plaćanje sa svift kodovima optuženih, sa računa inostranih banaka prenosili novac na svoje devizne račune koje su otvorili kod crnogorskih banaka. Prebacili su 1.186.673,03 eura, a uspjeli da podignu 223.515,97 eura. Ostatak novca blokiran je na zahtjev tužilaštva na deviznim računima optuženih, nakon što je grupa otkrivena.

Stanišić i Klikovac, odlukom suda, pušteni su u maju na takozvanu uslovnu slobodu. Izrečena im je mjera obaveznog javljanja policiji.

Portal Analitika