Društvo

DPS: Krivična prijava protiv Danijele Đurović

danijela
O
O DPS Herceg Novi je zbog sumnje u postojanje krivične odgovornosti za radnje koje se vezuju za prošlonedjeljnu petu vanrednu sjednicu Skupstine opštine Herceg Novi, Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom podnio krivičnu prijavu protiv predsjednice Skupštine opštine Herceg Novi, Danijele Đurović.

DPS: Krivična prijava protiv Danijele Đurović
Portal AnalitikaIzvor

Koristeći se mehanizmima kojima raspolaže kao predsjednica Skupštine Opštine Herceg Novi, bez sprovedene zakonom utvrđene procedure, u prisustvu četrnaestoro istomišljenika, slavodobitno je saopšteno da je oduzet mandat jednom odborniku, podsjećaju iz novskog DPS-a.

Istovremeno je zatraženo da Opštinska izborna komisija hitno sačini izvještaj kojim će se to potvrditi i izdati uvjerenje za novog odbornika. Po tako zamišljenom scenariju sve bi trebalo da dobije zakonski okvir, a zakazivanje sjednice Skupštine opštine bi dobilo smisao-saopštavju iz OO DPS u Herceg Novom.

U međuvremenu je predsjednik Opštinske izborne komisije, u sazivu po već nevažećim normama Zakona o izboru odbornika i poslanika Dragan Janković, reagujući na zahtjev nove skupštinske manjine, na čelu sa Đurovićkom, da Komisija hitno potvrdi prestanak odborničkog manadata Bogdanu Kočetanoviću, obavjestio v.d. predsjednika opštine Herceg Novi i predsjednicu Skupštine Herceg Novi da Opštinska izborna komisija nije imenovana u skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o izboru odbornika i poslanika. Zato ne može da radi i donosi odluke u skladu sa Zakonom.

Potipisivanje građanskog memoranduma, kojim je de facto formirana nova odbornička većina u Skupštini opštine Herceg Novi, sa 4 bivša odbornika SNP-a, izazvalo je burne reakcije doskorašnje koalicione većine. Tako je, podsjećaju iz DPS-a, i zakazivanje pete vanredne sjednice SO Herceg Novi, sa navodnom namjerom da se odbornici izjašnjavaju o skraćenju mandata, imalo osnovni cilj da se po svaku cijenu oduzme mandat odborniku Kočetanoviću. (RTCG)

 

Portal Analitika