Društvo

Mogućeg svjedoka ubistva Jovanovića iz tužilaštva još nisu pozvali na razgovor

0508Jovanovic
O
d dana kada je početkom juna ponudio Vrhovnom državnom tužilaštvu svoja saznanja o ubistvu urednika Dana Duška Jovanovića i tražio status zaštićenog svjedoka, navodnog svjedoka ubistva iz te državne institucije niko nije pozvao ni na razgovor, pišu Vijesti.

Mogućeg svjedoka ubistva Jovanovića iz tužilaštva još nisu pozvali na razgovor
Portal AnalitikaIzvor

 

On je kazao Vijestima da nema nikakvih saznanja što se dešava sa njegovom ponudom koju je u pisanoj formi dostavio tužilaštvu. Iz Višeg tužilaštva u Podgorici je saopšteno da se izjava osobe koja je tražila status zaštićenog svjedoka razmatra.

„Izjava se razmatra. Iskoristiće se svaka pravna mogućnost u cilju rasvjetljavanja tog krivičnog djela“, kazala je juče Vijestima viša državna tužiteljka Vesna Jovićević, koja je potvrdila da im je v.d vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković dostavio dopis potencijalnog zaštićenog svjedoka.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine, a VDT je, u januaru 2013. godie, ponovo otvorilo izviđaj o okolnostima ubistva.

U okviru tog izviđaja, prošle nedjelje, izjavu je dao i premijer Milo Đukanović. Pred tužiocem se našao i ministar pravde Duško Marković.

Saslušani su i Armin Musa Osmanagić i Vuk Vulević, kao i policijski inspektori, starješine i tužioci koji su ranije bili uključeni u istragu.

Za to ubistvo za sada je, kao saučesnik osuđen jedino Damir Mandić kome je Ustavni sud krajem jula ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 18 godina zatvora i naložio novo suđenje.

Izvor: Vijesti; foto: rts.rs

Portal Analitika