Turizam

Za turističke radnike neprihvatljivo ukidanje predstavništava NTO

0508NTO
N
ajava da bi Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) trebalo da ukine ili privremeno obustavi rad svojih predstavništava nije dobra i mogla bi da ugrozi dalji razvoj crnogorskog turizma, ocijenili su turistički radnici, pišu Dnevne novine.

Za turističke radnike neprihvatljivo ukidanje predstavništava NTO
Portal AnalitikaIzvor

 

Zbog otežanog poslovanja od 1. septembra predstavništva NTO u Frankfurstu, Beogradu, Sarajevu i Ljubljani biće ukinuta ili će njihov rad biti privremeno obustavljen.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović smatra da NTO igra značajnu ulogu u razvoju crnogorskog turizma i promociji države.

„Crna Gore je jedna od najmlađih država na svijetu. Ljudima je teško objasniti da Monetenegro nije u Americi, već u Evropi. Zbog toga mislim da odluka o ukidanju predstavništava NTO nije dobra i ona je još jedan dokaz da, kada je turizam u pitanju, malo ljudi iz administracije razumije kako to treba da se radi i na koji način“, kazao je Radulović Dnevnim novinama.

On dodaje da nije dobra ni ideja da ova predstavništva budu pri ambasadama jer diplomatski kadar nije kvalifikovan da radi u njima.

Predsjednik odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević smatra da je pomenuta najava loš potez.

„Ukidanje mogućnosti da se bolje promovišemo na emitivnim tržištima, sa kojih imamo velike promete, vrlo je loša poruka za sve one koji smatraju da mnogo više treba da uložimo u marketing i promociju na tržištima na kojima moramo da planiramo bolju turističku sezonu“, ocijenio je Ivančević.

Izvor: Dnevne novine; foto: montenegro.travel

Portal Analitika