Abiznis

Primjedbe i sugestije o Nacrtu zakona o energetici do 15. septembra

Vlada-cg-527
J
avna rasprava o Nacrtu zakona o energetici počela je danas i trajaće do 15. septembra, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Primjedbe i sugestije o Nacrtu zakona o energetici do 15. septembra
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo je, kao obrađivač zakona, pozvalo građane, državne organe, jedinice lokalne samouprave, naučne i stručne institucije, strukovna udruženja, nevladine i međunarodne organizacije, medije i ostale zainteresovane subjekte da daju doprinos u razmatranju Nacrta zakona o energetici.

„Od javne rasprave se očekuje da podstakne stručnjake i širu javnost da se uključe u proces rasprave i daju konkretne predloge, mišljenja i komentare na Nacrt zakona“, rekli su iz Ministarstva.

Centralni okrugli sto u okviru javne rasprave će se održati u Podgorici 10. septembra u sali Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Nacrt zakona će biti dostupan javnosti tokom javne rasprave na sajtu www.mek.gov.me, a sugestije i primjedbe mogu se slati elektronskim putem na e-mail adrese ana.asanovic@mek.gov.me, radmila.damjanovic@mek.gov.me i maja.bogavac@mek.gov.me, ili direktno na arhivu Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su podsjetili da je nakon usvajanja Zakona o energetici pravni okvir u oblasti energetike, na nivou EU, u značajnoj mjeri revidovan.

EU je kroz donošenje novih direktiva i regulativa u ovoj oblasti, usvojila nove, strožije zahtjeve koji stavljaju van snage prethodni pravni i politički okvir.

„Kako je Crna Gora kroz članstvo u Energetskoj zajednici prihvatila obavezu transponovanja zahtjeva inoviranih EU direktiva, to je uslovilo potrebu za dalje razvijanje pravnog okvira u oblasti energetike, odnosno izradu inoviranog zakona – Zakona o energetici“, zaključili su iz Ministarstva.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika