Abiznis

Otkup grožđa pod znakom pitanja

48vino
I
ako se bliži berba grožđa, nije poznato da li će kompanija "13. jul Plantaže" ove godine vršiti organizovani otkup od domaćih proizvođača.

Otkup grožđa pod znakom pitanja
Portal AnalitikaIzvor

Otkup grožđa od poljoprivrednika prošle godine je bio znatno manji u odnosu na prethodne godine. Kao jedan od razloga iz Plantaža su naveli da su otkupne količine grožđa proporcionalno smanjene jer nijesu imali kapaciteta za više.

Međutim, ove godine nije poznato da li će otkupa grožđa uopšte biti. Iz kompanije  Dnevnim novinama nijesu mogli sa sigurnošću reći da li će ove godine biti otkupa grožđa.

"Sve informacije o otkupu grožđa imaćemo do kraja naredne nedjelje o čemu ćemo vas obavijestiti", kazali su kratko za DN iz kompanije Plantaža.

Jedan od mogućih razloga zbog kojih je ovogodišnji otkup grožđa i dalje pod znakom pitanja jeste loša finansijska situacija u kojoj se nalazi firma "13. jul Plantaže".

Prošle godine Plantaže su u septembru počele otkup grožđa od registrovanih proizvođaća, po cijeni od 0,40 eura po kilogramu za grožđe koje bude imalo procenat šećera od 18 do 19 odsto.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika