Abiznis

RAE: Eco Gas da dostavi sertifikate, u suprotnom oduzimanje licence

kamioni308
R
egulatorna agenicja za energetiku RAE pokrenuće postupak privremenog oduzimanja licence za Eco Gas iz Podgorice ukoliko u propisanom roku ne dostavi sertifikate o ispravnosti četiri vozila koja prevoze opasne materije, prenosi Mina-biznis.

RAE: Eco Gas da dostavi sertifikate, u suprotnom oduzimanje licence
Portal AnalitikaIzvor

RAE je nakon obavljene kontrole rada i poslovanja tog energetskog subjekta utvrdila da Eco Gas, koji ima licencu za komercijalni transport naftnih proizvoda i gasa, ne ispunjava uslove propisane članom 19 izdate licence koji se odnosi na obavezu ispunjavanja tehničkih uslova.

"Eco Gas ne posjeduje sertifikate o ispravnosti vozila koja prevoze opasne materije, odnosno kojima se obavlja transport naftnih derivata i tečnog naftnog gasa TNG", naveli su iz RAE.

U upozorenju koje je RAE izdala tom energetskom subjektu u ponedjeljak, navodi se da je Eco Gas dužan da u roku od 30 danadostavi regulatoru sertifikate o ispravnosti vozila koja prevoze opasne materije, koje izdaje nadležni organ.

“Ukoliko Eco Gas to ne učini, RAE će pokrenuti postupak privremenog oduzimanja izdate licence”, kazali su iz RAE.

RAE je Eco Gasu izdala licence za komercijalni transport naftnih proizvoda i gasa, koje važe od 14. novembra 2011. godine do 13. novembra 2021.

Predstavnici RAE su rad i poslovanje Eco Gasa kontrolisali 24. jula ove godine.

Licencom za transport naftnih derivata i TNG-a drumskim transportnim sredstvima, kako su podsjetili iz RAE, odnosno članom 19 propisano je da je imalac licence obavezan da održava u tehnički ispravnom stanju svoja transportna sredstva.

“To uključuje obavljanje periodičnih tehničkih pregleda i testiranja opreme u skladu sa propisima sigurnosti, saobraćajnim i drugim propisima, vodeći računa o zaštiti zdravlja, imovine i životne sredine”, zaključili su iz RAE.

Portal Analitika