Društvo

Keljmendijevom sinu zabranjen ulazak u Crnu Goru

0208naserkeljmendiok
B
esniku Keljmendiju
, sinu optuženog Nasera Keljmendija, granična policija Crne Gore na prelazu "Kula“, sinoć oko 22 sata nije dozvolila ulazak u zemlju.

Keljmendijevom sinu zabranjen ulazak u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Iako mlađi Keljmendi tvrdi da nije dobio objašnjenje zbog čega ne može preći crnogorsku granicu, Vijestima je šef rožajske granične policije Avdija Kalač kazao da on “ne ispunjava uslove za ulazak u državu“. Kalač sinoć nije želio da precizira o kakvim uslovima se radi, ni od kada je na snazi takva odluka.

Besnik Keljmendi je, uprkos tome, tvrdi, do prije dva dana mjesecima nesmetano boravio u Ulcinju, gdje vodi posao u porodičnom hotelu. On je sinoć kazao Vijestima, da je preključe popodne poslovno otišao na Kosovo.

"Normalno sam u četvrtak poslije podne izašao iz Crne Gore, a kada sam htio da se vratim nijesu mi dozvolili. Nijesu mi rekli razlog. Kada sam ih pitao zašto, odgovorili su mi da im je tako naređeno. Ko im je naredio i zašto, ne znam. Je li Crna Gora privatna država ili pravna? Ovo ne može ovako“, rekao je Keljmendi.

On je rekao da očekuje da mu nadležni objasne zbog čega mu je uskraćen ulazak u Crnoj Gori u kojoj je boravio od 28. maja do 31. jula.

“Tražim od ministra policije da mi da objašnjenje zašto ne mogu ponovo da uđem u državu. Ako ja nisam dobrodošao, ja ću da idem kući i nikad više neću doći. Samo da mi dozvole 24 sata da pokupim svoje stvari, ženu i djecu, koji su u Ulcinju i ja se vraćam na Kosovo“, rekao je Keljmendi.

Naserov sin tvrdi da ima ličnu kartu izdatu 2004. godine u Rožajama, gdje je i izvadio i novu vozačku dozvolu.

“Ne mogu da shvatim iz kog razloga mi je uskraćena sloboda kretanja u državi u kojoj legalno posjedujem hotel i drugu nepokretnu imovinu. Firma koju vodim regularno plaća porez državi. Ako imam ikakav prekršaj neka mi kažu, ne samo u Crnoj Gori nego bilo gdje u svijetu. Nikome ništa loše nisam uradio. Jako se loše osjećam“, rekao je Keljmendi.

On je rekao da sumnja da bi razlog zabrane ulaska u Crnu Goru mogao biti njegov otac Naser.

“Protiv njega u Crnoj Gori nema ništa. On čeka suđenje, a dok se ne dokaže njegova krivica, on je nevin. I da je drugačije, on živi svoj život, ja svoj. Ne može mi se bez razloga zabranjivati ulazak u zemlju”, rekao je Keljmendi.

On je rekao Vijestima da će i danas, ponovo, pokušati da uđe u Crnu Goru.

Članovima porodice Nasera Keljmendija, zabranjen je boravak u Crnoj Gori, jer predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbjednost, pisali su mediji u oktobru prošle godine.

Naser Keljmendi se nalazi na crnoj listi SAD i poternici Interpola, gde je označen kao jedan od najopasnijih narkodilera na Balkanu. Naser Keljmendi vlasnik je velike imovine u Crnoj Gori, BiH, Srbiji, Kosovu, Sloveniji, Dubaiju i Turskoj.

Portal Analitika