Društvo

Đukanović dao izjavu u okviru istrage o ubistvu Duška Jovanovića

0208milook
P
remijer i predsjednik DPS-a  Milo Đukanović saslušan je u Vrhovnom državnom tužilaštvu o saznanjima u vezi sa ubistvom glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića. Tužilaštvo je, kako piše današnji Dan, tražilo od Đukanovića da objasni da li su njegove izjave o likvidaciji Jovanovića političke prirode, ili ima neke druge informacije o tom zločinu.

Đukanović dao izjavu u okviru istrage o ubistvu Duška Jovanovića
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Dana, Đukanović je u tužilšatvu rekao da su njegove izjave o ubbistvu Jovanovića date u političkom kontekstu i da je o nalogodavcima govorio iz političke vizure.

- Đukanović juče nije priložio nijedan konkretan dokaz protiv bivšeg srpskog premijera Vojislava Koštunice, kojeg je svojevremeno optuživao da stoji iza ubistva - piše list.

Prije Đukanovića, u maju je u okviru iste istrage saslušan vicepremijer i ministar pravde Duško Marković. U istrazi su saslušani i Armin Muša Osmanagić i Vuk Vulević, kao i policijski inspektori, starješine i tužioci koji su ranije bili uključeni u istragu o ubistvu Jovanovića.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. ispred redakcije Dana, a do sada je za to ubistvo osuđen samo Damir Mandić, i to kao saučesnik.

Portal Analitika