Društvo

ŠĆEPANOVIĆ: Eksplozivna naprava potiče od II svjetskog rata

okradomirs
N
ačelnik Odsjeka za operativne poslove Sektora za vanredne situacije MUP-a Crne Gore Radomir Šćepanović demantovao je u izjavi za Portal Analitika medijske informacije da je neekspolodirana minsko-eksplozivna naprava koja je nađena na putu između plaža plaža Maljevik i Štrbina ostala od vremena NATO bombardovanja. On je pozvao građane da slične slučajeve prijavljuju Centru za vanredne situacije ili policiji a ne pojedincima ili, kako je kazao, samozvanim ekspertima.

ŠĆEPANOVIĆ: Eksplozivna naprava potiče od II svjetskog rata
Portal AnalitikaIzvor

- Povodom informacija koje su objavljene u medijima a tiče se se pronađene minsko -ekslozivne naprave na parkingu plaže Maljeviku u Sutomoru, izjavljujem da je informacija koju je plasirao gospodin Gojko Raičević potpuno netačna jer se da se radi o eksplozivnoj napravi koja je zaostala od Drugog svjetskog rata a ne od NATO bombardovanja i to u potpuno zapuštenom stanju.Ta naprava je pronađena na parkingu i nakon prijave lica policiji, tim za vanredne situacije je izašao na licu mjesta i izuzeo eksplozivnu napravu koja će biti uništena u narednom periodu. Dakle, nakon saznanja o nađenoj eksplozivnoj napravi tim za vanredne situacije je vrlo brzo bio na licu mjesta i izuzeo tu eksplozivnu napravu, rekao je Šćepanović.

Na makadamskom putu između plaža Maljevik i Štrbina juče je, nakon obilnih padavina, pronađena je neeksplodirana granata, za koju su aktivisti pokreta “Ne u rat – Ne u NATO” ustvrdili da od vremena NATO bombardovanja ovog područja.

 

 

Portal Analitika